Nogomet

Kluivertov novi početak

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2006.

Patrick Kluivert pronašao je klub nakon što se razišao s Valencijom. Do kraja sezone igrat će u dresu PSV-a iz Eindhovena, a PSV je uz njega doveo i braniča Jana Kromkampa, dosadašnjeg člana Liverpoola....

Kluivertov nezaustavljivi pad započeo je još odlaskom u Newcastle, a karijeru mu je "ubio" prelazak u Valenciju. Sapunica oko prelaska u Valenciju trajala je nekoliko dana obzirom da su se pojavili problemi na liječničkom pregledu. Ipak Valencia se odlučila na kupovinu i - pogriješila.

Prošle sezone Kluivert je odigrao svega deset utakmica u dresu Valencije i postigao tek jedan pogodak. Pojavili su se problemi s lijevim koljenom nakon čega je uslijedila i operacija i novo odsustvo s travnjaka. Obzirom da Villa briljira, a dovedeni su i Morientes i Tavano, Kluivertu je uručena ispisnica.

Nije dugo trebalo da se uspostavi kontakt s PSV-om, ali čak su i Nizozemci bili skeptični. Brojne ozljede i neigranje stavljali su upitnik nad Kluivertovu spremnost i čelnici PSV-a dugo su razmišljali prije angažmana. Na kraju su ipak popustili i ponudili Kluivertu jednogodišnji ugovor.

Uz njega PSV je pojačao i dojučerašnji član Liverpoola Jan Kromkamp koji također nema iza sebe dobru sezonu. Prošle sezone Liverpool ga je otkupio od Villarreala, ali nije se naigrao u dresu Redsa. Niti cijelu sezonu nije proveo u Liverpoolu, a već je prodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!