Nogomet

Potpis pao sa zvukom sirene

Branimir Korać • petak, 01.09.2006.

Među najtežim i najkompliciranijim pregovorima ovog prijelaznog roka sigurno se vodio u trokutu Ashley Cole - Arsenal - Chelsea. Na kraju je, u posljednjim trenucima prijelaznog roka, pao dogovor....

Ashley Cole nosit će dres Chelseaja narednih pet sezona nakon što je Arsenal ishodio od Chelseaja ono što je i tražio - pet milijuna funti i Williama Gallasa.

Bližio se deadline, a Arsenal je odbio ponudu Chelseaja. Činilo se kako je propala svaka mogućnost dogovora kada je stigla naredba s vrha za kupovinu Colea bez obzira na uvjete. Sa samim istekom prijelaznog roka, Cole je stavio potpis na petogodišnji ugovor.

Liječnički pregled ekspresno je obavljen u bazi engleske reprezentacije gdje se pripremaju za nadolazeće kvalifikacije. Arsenal je uz gotovinu dobio i Williama Gallasa i slobodno možemo reći kako je to odličan potez za obje strane. Niti Cole, a niti Gallas nisu željeli ostati u dosadašnjim klubovima, tražili su ovaj trade, a imati nezadovoljne igrače u momčadi, uvijek je prilično loše.

Koketiranje Chelseaja i Colea traje još od prošle godine kada su Mourinho i Kenyon kontaktirali s Coleom i zbog toga zaradili kaznu, a nakon tog kontakta ništa u životu Ashleya Colea nije bilo isto. Arsenalova zvijezda preko noći dobila je ogromnu želju za prelazak na Stamford Bridge i bilo je samo pitanje dana kada će do toga i doći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!