Vodeni sportovi

Treće cable wakeboard prvenstvo Hrvatske i Slovenije

Sportnet • utorak, 05.09.2006.

Ski lift Krk u uvali Punat i Wakeboard klub Krk u subotu su bili domaćini Cro Boarda - trećeg cable wakeboard prvenstva Hrvatske i Slovenije...

Tridestak sportaša u pravom su se ljetnom ugođaju i idealnim uvjetima, natjecali u kategorijama Boys&Girls, Junior i Open za odličja i primamljive nagrade koje su im omogućili sponzori takmičenja Oakley, O'Neill i Bwin.

Na Ski liftu Krk okupio se velik broj gledatelja i navijača koji su u gotovo obiteljskoj atmosferi vatreno bodrili svoje favorite tijekom jutarnjih kvalifikacija i u poslijepodnevnom finalu. Sedmeročlani tim sudaca ocjenjivao je izvedbu, intezitet akrobacija i opći dojam nastupa.

U najmlađoj kategoriji Boys&Girls na sveopće oduševljenje publike svojim je styleom i izvedbom zasluženo pobjedio Kristijan Škrokov, član Wakeboard kluba Krk ispred drugo i trećeplasiranih Lea Bonifačića i Luke Milkovića, također članova WbK Krk. Juniorsko zlato i srebro otišlo je u ruke dva brata iz Slovenije, Saši i Luki Pašiću, dok je treće mjesto sigurno zauzeo najperspektivniji mladi rider WbK Krk Lovro Klepac koji je ujedno postao i državni prvak u svojoj kategoriji. Kod žena bez velikih iznenađenja pobijedila je Silvia Trošelj, članica B4Sport Akademije, a odmah za njom Tonja Predović, članica WbK Krk, dok je bronca pripala Mateji Pašić (Slovenija). U Open Men katetoriji slavio je favorit i prošlogodišnji pobjednik Cro Boarda Robert Pokovec (Slovenija), a drugo mjesto proslavio je Vladimir Babić koji je svojim plasmanom po prvi puta postao i prvakom države te za nijansu bio bolji od Mihovila Brebrića (WbK Paragon), prvaka iz 2004.

Ovim takmičenjem okončana je još jedna sezona napornih treninga i uspješnih nastupa na europskoj i svjetkoj sceni u cable wakeboardingu, a slijedeće subote 9. rujna održati će se Drugi stop prvenstva Hrvatske u Wakeboardingu iza čamca u Crikvenici pod pokroviteljstvom KIRICA doo.

Cro Board 2006

Nacionalno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u cable wakeboardingu

Konačni poredak

Boys&Girls
1. Kristijan Škrokov (Hrvatska) 65,53
2. Leo Bonifačić (Hrvatska) 57,43
3. Luka Milković (Hrvatska) 44,85

Juniors
1. Sašo Pašić (Slovenjia) 62,03
2. Luka Pašić (Slovenjia) 59,68
3. Lovro Klepac (Hrvatska) 57,25

Open Ladies
1. Silvia Trošelj (Hrvatska) 84,33
2. Tonja Predović (Hrvatska) 52,73
3. Mateja Pašić (Slovenjia) 47,31

Open Men
1. Robert Pokovec (Slovenjia) 87,76
2. Vladimir Babić (Hrvatska) 68,19
3. Mihovil Brebrić (Hrvatska) 67,04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!