Tenis

Henin-Hardenne i Šarapova za naslov, Belić u polufinalu

Branimir Korać • petak, 08.09.2006.

U finalu ovogodišnjeg izdanja US Opena igrat će Justine Henin-Hardenne i Maria Šarapova. Druga nositeljica u polufinalnom dvoboju bila je bolja od Jelene Janković sa 4:6, 6:4, 6:0. Šarapova je pak sa 6:0, 4:6, 6:0 bila bolja od Amelie Mauresmo...

Iako je polufinale US Opena krasan uspjeh, uspjeh karijere za Jelenu Janković, tenisačica iz Srbije imala je priliku doći do finala. Igrala je sjajno u prvom setu, u drugom je do same završnice bila u prednosti, a onda druga nositeljica prebacuje u brzinu više i odlazi u finale.

Prvi set otišao je na stranu Janković koja u završnici uzima servis Henin-Hardenne i sa 6:4 dolazi do prednosti. Odlično je Jelena krenula i u drugom setu kada kod 3:2 uzima servis Henin-Hardenne i dolazi do velike prednosti od seta i breaka. No dalje sve protiče u dominaciji Belgijke. Henin-Hardenne vraća izgubljeni servis, nakon toga radi još jedan break i uzima set sa 6:4. U trećem setu Janković je potpuno pala, a Henin-Hardenne rutinski dolazi do finala.

Vezane vijesti

U finalu će igrati protiv Marije Šarapove koja je u čudnom meču svladala prvu nositeljicu Amelie Mauresmo.

Šarapova je oba seta uzela sa 6:0 dok je Mauresmo u drugom setu bila bolja sa 6:4. Francuskinja je vrlo loše igrala u oba seta koja je izgubila, griješila početnički i na krajui upisala jedan od najtežih poraza u karijeri bez obzira što je osvojila drugi set. Kada prva nositeljica setove gubi sa 6:0, to je svakako težak poraz.

U turniru juniorki Petra Martić nije uspjela doći do polufinala. Martić je imala težak posao protiv Laure Albanese koja je igrala i u glavnom turniru i Amerikanka je bila bolja s dva puta po 6:4.

Luka Belić ostvario je sjajan rezultat. U četvrtfinalu juniorskog turnira svladao je drugog nositelja Francuza Jonathana Eysserica i ušao među četiri najbolja. Naš tenisač bio je bolji s dva puta po 6:4 i u polufinalu će igrati protiv desetog nositelja Čeha Dusana Lojde.

US Open, tenisačice, polufinale:
Justine Henin-Hardenne (Belgija, 2) - Jelena Janković (SCG, 19) 4:6, 6:4, 6:0, Maria Šarapova (Rusija, 3) - Amelie Mauresmo (Francuska, 1) 6:0, 4:6, 6:0.

US Open, juniorke, četvrtfinale:
Lauren Albanese (SAD) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:4.

US Open, juniori, četvrtfinale:
Luka Belić (Hrvatska, 9) - Jonathan Eysseric (Francuska, 3) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!