Nogomet

Nastavlja se Primera Division

Marko Kljaić • subota, 09.09.2006.

Nakon dva tjedna odmora od klupskog nogometa, ovaj vikend Španjolci igraju drugo kolo najelitnijeg razreda . U subotu se igraju dva susreta, a dan kasnije u nedjelju i ostalih osam...

Najzvučnija utakmica ovog kola igra se u Madridu između domaćina Atletica i gostiju iz Valencije. I jedni i drugi bili su uspješni u prvom kolu i nadaju se uspjehu u današnjem susretu. U španjolskim medijima naglašava se da su obje momčadi potrošile oko 50 milijuna eura na pojačanja i da će večerašnji susret pokazati tko je pametnije uložio novac. Atletico je potrošio nevjerojatnih 23 milijuna eura na mladog argentinskog napadača Sergia Aguera, a dovedeni su i Maniche i Costinha. Valencia je, između ostaloga, dovela Morientesa iz Liverpoola, Joaquina iz Betisa i Del Horna iz Chelseaja. Druga večerašnja utakmica igra se na Camp Nou. Barceloni u goste dolazi Osasuna, koja je u prvom kolu izgubila na domaćem terenu od Getafea rezultatom 2:0. Barcelona je favorit u ovom susretu, ali momčad iz Pamplone se neće predavati i tražit će sva tri boda. Glavna prijetnja Victoru Valdesu i društvu biti će srpski napadač Savo Milošević.

Od sutrašnjih utakmica najuzbudljivije bi mogle biti one između Betisa i Athletica iz Bilbaa te između Gimnastica i Celte. Betis je u prvom kolu poražen od Valencije u gostima i sigurno će tražiti pobjedu pred domaćim navijačima. Athletic je kod kuće primio pogodak za izjednačenje na samom kraju susreta i sigurno nisu zadovoljni početkom prvenstva. Gimnastic je povratnik u prvu ligu, ali je odmah ma startu prvenstva iznenadio pobjedom u gostima kod Espanyola. Njihovi protivnici iz Viga, predvođenim Gustavom Lopezom neće biti zadovoljni ničim osim pobjedom u ovom susretu.

Ostali sutrašnji susreti Primere Divison: Zaragoza - Espanyol; Mallorca - Deportivo; Villareal - Recreativo; Real Zaragoza - Sevilla; Levante - Real Madrid; Getafe - Racing.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!