Nogomet

Milanu tri boda, Bjelanović i Budan strijelci

Leo Tomašević • nedjelja, 10.09.2006.

U nedjeljnom poslijepodnevnom terminu odigrana je većina susreta prvog kola talijanske Serie A. U novu sezonu uspješno su startali Milanezi koji su na San Siru svladali s 2:1 Lazio, a na startu prvenstva u listu strijelaca upisali su se i naši Saša Bjelanović i Igor Budan...

Iako mnogi predviđaju dvoboj Intera i Rome za naslov zbog kaznenih minus osam bodova Milana i minus 19 bodova Fiorentine, među rossonerima vlada veliko samopouzdanje i nada da bi se i oni mogli pridružiti toj 'bitci'. To su i pokazali današnjom pobjedom protiv Lazija s 2:1 golovima Inzaghija u 27. minuti prvog poluvremena i Oliveire u 25. minuti drugog poluvremena, a gol za Lazio je postigao Makinwa dvije minute kasnije. Šimić je ostao na klupi svih 90 minuta.

Ova je nedjelja bila jako pozitivna za klubove sa otoka Sicilije koji su ostvarili tri pobjede. Najjača od tih ekipa je Palermo koji je slavio sa 4:3 protiv Reggine koja tako ostaje na minus 15 bodova dobivenih kaznom. Golove za Palermo su zabili Bresciano u 11. minuti, Biava u 16. minuti, Corini u 27. minuti prvog poluvremena te Amauri u 22. minuti drugog poluvremena. Za Regginu je bio jedinstveni strijelac Bianchi u 41. minuti prvog te u devetoj i 33. minuti drugog poluvremena. Messina je slavila protiv Udinesea s 1:0 golom Zanchija u 28. minuti drugog poluvremena, a Catania protiv Cagliarija istim rezultatom pogotkom Corone u 10. minuti drugog poluvremena.

Bivši Tudorov klub Siena je pobijedio Chievo u Veroni s 2:1. Gol za domaćine je postigao Pellissier u 31. minuti prvog poluvremena, a Siena je izjednačila golom Brevija u 29. minuti drugog poluvremena te postigla pobjedu u zadnjoj minuti pogotkom Chiese.
Vjerojatno najveće iznenađenje je poraz Sampdorije u Genovi protiv Empolija s 2:1 koji je početnom golu Bonazzolia u devetoj minuti prvog poluvremena odgovorio pogocima Buscea (27. minuta prvog poluvremena) i Saudatija (sedma minuta drugog poluvremena iz penala).

Hrvatski napadač u Ascoliju, Saša Bjelanović, postigao je gol glavom u 15. minuti drugog poluvremena kada je to već bilo prekasno za njegov klub koji je gubio 3:0 protiv Atalante golovima Zampagne (31. minuta) i Ventole (36. i 43. minuta) postignutih u prvom poluvremenu. Rezultat je međutim nezahvalan jer je Ascoli pokazao dobru i živahnu igru koja je više puta dovela napadače u blizinu gola Atalante. Bjelanović je odigrao svih 90 minuta.

Parma je na gostovanju remizirala kod Torina 1:1 i može žaliti što nije uzela sva tri boda. Do 90. minute gosti su bili u prednosti, a onda je Stellone postigao pogodak za 1:1. Napad Parme uspješno je predvodio Igor Budan koji je igrao do 71. minute i bio jedini strijelac za goste u 53. minuti na asistenciju Morfea.

Serie A, prvo kolo:
Milan - Lazio 2:1, Atalanta - Ascoli 3:1, Cagliari - Catania 0:1, Chievo - Siena 1:2, Messina - Udinese 1:0, Palermo - Reggina 4:3, Sampdoria - Empoli 1:2, Torino - Parma 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!