Košarka

Hrvatska - Njemačka: Ne može Popović sama

Branimir Korać • srijeda, 13.09.2006.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je novi poraz u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu. U Šibeniku je bila bolja Njemačka sa 72:61...

Nesretan poraz u Poljskoj ostavio je traga na našoj reprezentaciji. Izabranice Linde Antić-Mrdalj odigrale su vrlo lošu utakmicu u Šibeniku s Njemačkom i shodno tome ubilježile poraz. Ponovila se situacija iz Poljske gdje je odlično igrala Sandra Popović, ali nije imala pratnju i u takvim uvjetima teško je očekivati pobjedu.

Već po samom početku vidjelo se da to neće biti večer u kojoj će hrvatski navijači imati razloga za slavlje. Njemačka je odlično otvorila utakmicu i povela s 10:2 i s lakoćom održavala prednost do kraja prve četvrtine koju su dobile s 20:9. Već u tom razdoblju najbolja Njemica Linda Fröhlich imala je na kontu nevjerojatnih 11 skokova. Hrvatska je iz igre šutirala 4/21 uz nepotrebno forsiranje šuta za tri poena (0/8 u prvih deset minuta).

U završnici prvog poluvremena naša reprezentacija stabilizira igru i ima priliku otići na odmor sa zaostatkom od lijepih pet poena. Međutim Ivezić gubi loptu, a Richter ubacuje za 39:30 za Njemačku.

U drugo poluvrijeme odlično ulaze Popović i Ana Lelas i Hrvatska se brzo priključuje. Serijom 14:3 naša reprezentacija preuzima vodstvo i održava ga sve do drugog dijela posljednje četvrtine. U tih zadnjih pet minuta nedostajalo je mirnoće, Njemice su igrale puno bolje i efikasnije i na kraju slavile s uvjerljivih 72:61 ostavivši Hrvatsku u zadnjih dvije minute gotovo bez poena.

Sandra Popović ponovno je bila najbolja u našem sastavu, ali ukoliko se naša reprezentacija želi uhvatiti za malu slamku šanse za prolaz na Eurobasket kao prvoplasirana ekipa u skupini, tada će se Sandri apsolutno morati netko priključiti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!