Nogomet

Liga prvaka donijela poraze

Branimir Korać, Petar Plevnik • subota, 16.09.2006.

Sva tri njemačka predstavnika u Ligi prvaka (Bayern, Werder, HSV) upisali su u četvrtom kolu Bundeslige poraze. Werder je u Bremenu poražen od Stuttgarta 3:2, a Bayern i HSV na gostovanjima u Bielefeldu 2:1 odnosno Dortmundu 1:0...

Malo je tko od navijača Bayerna očekivao da će Bavarci prvu ovosezonski poraz upisati u Bielefeldu, tim više što je Bayern već u šestoj minuti, prvijencem Van Bommela, došao do vodstva. U tim trenucima Bayern je potpuno dominirao, a najbolju prigodu za udvostručenje vodstva propustio je Santa Cruz u 23. minuti. čiji je udarac pogodio gredu. Arminia je do izjednačenja došla gotovo ni iz čega, Böhme je ubacio s desne strane a Wichniarek nadskočio uspavanu obranu Bayerna i glavom svladao Kahna.

Baš kao i na otvaranju susreta i u početnoj fazi drugog dijela Bayern je bio dominantniji, preko Pizarra u 59. minuti pogodio gredu, da bi kako je susret odmicao domaćini postajali sve opasniji. Moguću senzaciju najavio je Wichniarek u 75. minuti, no Kahn spašava Bayern od rezultatskog zaostatka. Ipak, devet minuta kasnije i Kahn je bio nemoćan. Sa preko 20 metara sjajno je slobodan udarac izveo Kamper, donijevši Arminiji prvu pobjedu u sezoni.

Vezane vijesti

U susretu koji je najavljivan kao derbi kola, Borussia je u Dortmundu sa minimalnih ali zasluženih 1:0 svladala HSV, koji i nakon četiri prvenstvena susreta ne zna za pobjedu. U razočaravajućem prvom dijelu, domaćini su zaprijetili na samom otvaranju susreta, dok su gosti uglavnom prijetili nakon prekida, no bezuspješno. U drugi dio puno su odlučnije ušli domaćini, tako da je goste od pogotka u dva navrata spašavala greda. Do zasluženog pogotka i tri boda domaćini su došli u 82. minuti, nakon što je Wörns glavom u mrežu pospremio ubačaj Dedea iz slobodnog udarca.

Nakon šokantnog ispadanja u prvom kolu Njemačkog kupa od trećeligaške momčadi te očekivanog poraza od Chelsea u Ligi prvaka, Werder iz Bremena doživio je i treći uzastopni poraz. Da stvari u Werderu ne funkcioniraju baš najbolje pokazao je i ovotjedni interview Miroslava Klosea njemačkom Bildu u kojem je njemački reprezentativac optužio Ivana Klasnića za neprofesionalni pristup.

Slučajno ili ne, u današnjem susretu protiv Stuttgarta nije bilo Ivana Klasnića, kao ni Jurice Vranješa. Usprkos svemu, domaćini su sjajno otvorili susret, došavši u vodstvo već u četvrtoj minuti autogolom Hilberta. Stvari su za domaćine sjajno izgledale u 33. minuti, kada Zidan udvostručuje vodstvo Werdera. Ipak, u 38. minuti Hilbert se iskupljuje za autogol i vraća Stuttgart u utakmicu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom dijelu potpuni preokret Švaba. Najprije je meksički reprezentativac Pavel Pardo u 58. minuti zabio za izjednačenje, da bi gosti do potpunog preokreta i druge prvenstvene pobjede došli zahvaljujući pogotku Gomeza u 87. minuti.

Novak u ligi, Energie Cottbus, nastavio je sa uvjerljivim igrama na domaćem terenu. Nova žrtva kluba sa istoka Njemačke bio je Mainz. Domaćini su do nova tri boda došli u drugom dijelu, pogocima Radua u 49. i Munteanua u 61. minuti.

Iako je Nürnberg zahvaljujući porazu Bayerna na čelu ljestvice, teško da će domaćini biti zadovoljni nakon 1:1 provit novaka u ligi, Bochuma, kojem je ovo tek prvi bod u društvu najboljih. Domaćini su od prve minute krenuli prema vratima gostiju, no u svom prvom ozbiljnijem napadu, gosti su u 10. minuti preko Gekasa došli u vodstvo. Domaćini su do zasluženog izjednačenja došli u 30. minuti, nakon fantastičnog udarca Polaka, sa oko 25 metara. Pritisak domaćina nastavio se i u drugom dijelu, ali obrana gostiju, na čelu sa vratarom Skovom uspjela je izboriti bod, prekinivši seriju Nürnberga od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda na domaćem terenu.
Za Nürnberg je je od 80. minute nastupio Ivica Banović, dok je Leon Benko bio na klupi. Za goste je od 64. minute nastupio Ivo Iličević.

U prvoj utakmici pod vodstvom novog trenera Michael Frontzecka Alemannia je ubilježila drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Domaćina je u vodstvo doveo Reghecampf, pogotkom iz 11-erca u sedmoj minuti. Vrlo dobro poluvrijeme domaćina zaključio je Schlaudraff pogotkom za 2:0 u 31. minuti. Nadu gostima vratio je Kahe u 50. minuti, no već u sljedećoj minuti Ebbers zabija za 3:1. U 84. minuti Schlaudraff svojim drugim pogotkom povisuje na 4:1, a konačnih 4:2 djelo je Kahea u 90. minuti.

Bundesliga, četvrto kolo:
Werder - Stuttgart 2:3, Energie - Mainz 2:0, Nürnberg - Bochum 1:1, Arminia - Bayern 2:1, Alemannia - Borussia (M) 4:2, Borussia (D) - Hamburger SV 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!