Košarka

Estonija kao šlag na tortu?

Sportnet • četvrtak, 14.09.2006.

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je odradila kvalifikacije za EuroBasket 2007., a izabranici Jasmina Repeše love pobjedu i u posljednjoj utakmici protiv Estonije, najavilo je vodstvo reprezentacije na današnjoj konferenciji za novinare u Selcu...

Uvjerljiva izdanja u svih pet dosadašnjih susreta daju za pravo vjerovati da reprezentacija, iako oslabljena neigranjem Kasuna i Ukića, u Tallinu može do zaključne pobjede.

"Iako su nas ozljede ponajboljih igrača oslabile, ovaj smo kvalifikacijski ciklus prošli više nego uvjerljivo. Veseli me što ova momčad ima karakter, igru te, što je najvažnije, izvrsne košarkaše koji uživaju nastupajući za svoju zemlju. Bez sumnje nam je mjesto na EuroBasketu i vjerujem da ćemo u Španjolskoj napokon ostvariti veliki rezultat, predvođeni, nadam se, Nikolom Vujčićem", naglasio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša.

Hrvatska je dosad jedina neporažena reprezentacija u kvalifikacijskim susretima za odlazak na EuroBasket. Naravno, igrači su odlučni u namjeri da tu titulu zadrže i nakon Estonije. Naša reprezentacija ima uvjerljivo najbolju koš-razliku, a zanimljivo je da niti jedan igrač nije u prosjeku na terenu proveo više od 30 minuta, što je najbolji dokaz širine klupe.

"Sretni smo što mladi danas prepoznaju neke nove hrvatske košarkaške zvijezde i nadam se da će ih njihove igre, individualne kvalitete i uspjesi inspirirati da se i sami bave ovim sportom. Nas su, pak, potaknuli da ljubiteljima košarke počnemo pripremati i brojne sadržaje za Europsko prvenstvo 2007., na koje su se tako uvjerljivo plasirali. Naravno, kao generalni sponzor Hrvatskog košarkaškog saveza, Vipnet će reprezentaciji i za sljedeće pripreme, za europsku smotru najboljih, omogućiti izvrsne uvjete i uvjeren sam da pravi rezultat u Španjolskoj neće izostati", istaknuo je Mario Cvitković, direktor prodaje Vipneta.

Tako su i tijekom ovih kvalifikacijskih susreta ljubitelji košarke mogli na www.vip.hr chatati s izbornikom i igračima te provjeriti svoje košarkaško znanje u online kvizu. Za najbrže poznavatelje igara hrvatske košarkaške reprezentacije Vipnet je pripremio i vrijedne nagrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!