Tenis

Hrvatska treći nositelj

Ivor Krapac • utorak, 26.09.2006.

Hrvatska reprezentacija bit će treći nositelj na ždrijebu Svjetske skupine Davis Cupa za sljedeću sezonu, koji će se održati u četvrtak u podne u Rimu. Aktualni pobjednici ovog natjecanja i dalje su na prvom mjestu ljestvice najboljih Davis Cup reprezentacija svijeta, no u određivanju nositelja za 2007. prednost su dobili ovogodišnji finalisti, Rusi i Argentinci...

Rusi će biti prvi, a Argentinci drugi nositelji, dok su iza Hrvatske postavljeni i Španjolci, Australci, Amerikanci, Francuzi i Bjelorusi.

Ovakav poredak nositelja znači da Hrvatska na ždrijebu može dobiti jednu iz okteta nepostavljenih reprezentacija. U toj skupini su Švicarska, Čile, Švedska, Rumunjska, Češka, Belgija, Njemačka i Austrija.

Od svih opcija, najpovoljnije izgleda Austrija, kojoj bi hrvatski reprezentativci, zbog ovogodišnjeg gostovanja u prvom kolu u Grazu, u novom susretu bili domaćini. Sigurno gostovanje dogodilo bi se ukoliko bismo u četvrtak izvukli Rumunje, Belgijce ili Nijemce, dok bi o domaćinstvu susreta sa Švicarcima, Čileancima, Šveđanima i Česima odlučivao ždrijeb.

Nositelji:
1. Rusija
2. Argentina
3. Hrvatska
4. Španjolska
5. Australija
6. SAD
7. Francuska
8. Bjelorusija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!