Nogomet

Zagreb - Pula: Domaći se nisu pojavili

Ivor Krapac • subota, 30.09.2006.

Nogometaši Zagreba nastavili su neugodan niz i ubilježili treći uzastopni prvenstveni poraz. Bez pomoći ozlijeđenih Marija Brkljače i Ivice Vrdoljaka, Zagrebaši nisu pokazali baš ništa protiv gostujućih Puljana, a treneru Blaževiću je nakon utakmice preostalo samo potvrditi da je to bilo njihovo najslabije ovosezonsko izdanje.

Ovog puta Zagreb nije čak ni stvarao prilike, tako da se danas nisu mogli požaliti na slabu realizaciju koja je, po trenerovom mišljenju, bila glavni razlog poraza u prošlom kolu u Šibeniku. Pulski nogometaši vješto su iskoristili sve slabosti domaćina i potpuno zasluženo uzeli uvjerljivu pobjedu, ispunivši sve svoje želje s ovog gostovanja.

Da domaći danas neće imati ugodno popodne postalo je jasno već u prvih 15-ak minuta, uz dvije propuštene prilike Puljana u ranoj fazi susreta. Prvo je Kalinić nakon solo-prodora ozbiljno testirao Stojkića, a potom je u izglednoj situaciji bio i Almir Halilović, čiji je udarac s desne strane kaznenog prostora otišao kraj vrata.

Nije išlo u prva dva pokušaja, no treći je donio sreću, uz vodeći gostujući pogodak u 16. minuti. Nakon što je Labudović pod pritiskom izgubio loptu na desnoj strani Zagrebove obrane, Josip Jerneić probio se po lijevom boku i asistirao Haliloviću, čiji udarac zaustavlja stativa, a na odbijenu loptu prvi stiže Nikola Kalinić i lako zabija za 1:0.

Ni primljeni pogodak nije uspio trgnuti Zagrebaše i probuditi ih iz dubokog sna. Pred vratima Vanje Iveše nije bilo većih prijetnji, tek nekoliko ne osobito opasnih dalekometnih pokušaja, no u 36. minuti zaiskrilo je na drugoj strani. Ponovno je u ulozi asistenta nakon prodora po lijevom boku bio Jerneić, a za 2:0 pobrinuo se Vedran Ivanković, koji je nakon Jerneićevog dodavanja nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Do kraja prvog dijela vidjeli smo najopasniju dotadašnju Zagrebovu prijetnju, uz Nadarevićev promašaj glavom nakon Mujdžinog ubacivanja iz kuta, dok je za goste dvaput neprecizan bio Kalinić, prvo glavom, a potom i nogom, kad ga je Stojkić omeo u povoljnoj poziciji na ulasku u 16-erac.

Drugi dio nije donio bitniju promjenu u Zagrebovoj igri, tako da su Puljani bez osobitih problema zadržali, a pred kraj i povećali svoju prednost. Već u 50. minuti Zagrebaši su još jednom pokazali da su ovog popodneva opasniji za svoja nego za suparnička vrata - nakon Ivankovićevog autogola u 36., Labudović je skoro zabio još jedan, no Stojkić je spretnom intervencijom skinuo lob svog suigrača i izbio loptu u korner.

Za razliku od Labudovića, Mandžukić je u 64. minuti ciljao prema "pravom" golu i uputio drugu najveću Zagrebovu prijetnju udarcem s ruba kaznenog prostora, no Iveša je potvrdio budnost dobrom obranom i zadržavanjem svoje momčadi u sigurnom vodstvu. Za konačnih 3:0 pobrinuo se Marko Radas iskorištenim 11-ercem u 83. minuti, nakon što je Stojkić skrivio kazneni udarac prekršajem nad Deranjom na rubu svojeg peterca. Bila je to "točka na i" utakmice koja je već od početnih minuta išla samo u jednom, gostujućem smjeru.


Miroslav Blažević, trener Zagreba: "Ne bih želio umanjiti pobjedu Pule, ali nisam mogao vjerovati da možemo odigrati ovako loše, bez Brkljače i Vrdoljaka ovo je sasvim drugačija momčad... Moramo iskoristiti stanku koja je pred nama da se dignemo; možda su nas početni rezultati malo i zavarali, ali ovako lošu predstavu više ne smijemo pružiti. Pula je odigrala onako kako nam najmanje odgovara, s kontrama, polukontrama i dosta presinga, no glavni problem je što mi nismo mogli uspostaviti igru kakvu smo dosad igrali. Moji glavni igrači danas su baš zakazali."

Kruno Jurčić, trener Pule: "Odigrali smo jako dobru utakmicu i dobili potentnu momčad Zagreba; ovo će nam podignuti samopouzdanje, a sad imamo 15 dana da se i tjelesno dignemo na viši nivo. Pratio sam Zagrebaše dok još nisam bio trener Pule i to mi je dosta pomoglo u pripremi za ovu utakmicu, no ne bi ispalo tako kako je ispalo da nije bilo ovakvog izdanja mojih igrača... Bilo bi prepotentno reći da sam očekivao da ćemo dobiti 3:0, ali mislim da nismo za podcjenjivanje. Žao mi je što šira sportska javnost nije pratila naše pobjede nad Kamenom Ingradom i Međimurjem, vjerujem da bi nas više respektirali."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!