Nogomet

TV-prijenos nadahnuo Šibenčane

Ivana Jurica • ponedjeljak, 02.10.2006.

Premijera Šibenčana pred TV-kamerama bila je i više nego uspješna. Hrvatskoj javnosti predstavili su se Šibenčani u vrlo dobrom izdanju, a kao rezultat dobre igre i realiziranih prilika stigla je i pobjeda...

Trener domaćih Dragan Skočić, sada već i bivši trener, kao najlošiji dio momčadi Šibenika vidio je igru po bokovima. I bio je u pravu. Jer lijeva strana obrane Šibenika bila je najlošiji dio momčadi do 32. minute. Tada je trener Šibenika Ivan Pudar povukao potez utakmice - uveo je Kristijana Čavala koji je bio stvarno nadahnut protiv nekadašnjih suigrača.

On je sa svoja dva pogotka i asistencijom za pogodak Marka Kartela presudio svom bivšem klubu, ali i treneru Skočiću. Nakon što je stekao pravo nastupa za Šibenik u petom kolu sve je utakmice započeo u početnom sastavu, osim ove u Rijeci. No, vrlo brzo je trener Šibenika uvidio potrebu da ga uvede. Priliku je Čaval iskoristio na najbolji način. Primjetno je kako Čaval iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, i postupno opravdava svoj angažman u Šibeniku.

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Osim Čavala, još su dva igrača predvodila Šibenik do pobjede. Riječ je o vrataru Silviju Čavlini, koji je kod 1:0 za Rijeku obranio čistu šansu Ninu Buli. A skinuo je i još nekoliko odličnih udaraca. Te o Patriceu Kwediju (u subotu slavio svoj 23. rođendan) koji također igra sve bolje i prava je šteta što zbog ozljede nije mogao nastupati od samog početka sezone.

Šibenčani su na Kantridi istrčali u plavim dresovima. I možda to ne bi bilo ništa neobično da sve svoje pobjede nisu ostvarili upravo u tim dresovima. Na tri gostovanja nastupili su u narančastim dresovima i sva su tri puta poraženi. Slučajno ili ne, i ovaj su im put plavi dresovi donijeli pobjedu.

Nakon ove pobjede Šibenčani su skočili na visoko četvrto mjesto na tablici. Na početku sezone malo je bilo onih koji su mogli predvidjeti da će Šibenčani na polovici jesenske polusezone biti tako visoko. Nakon što su u početnim kolima najbolji u šibenskim redovima bili mahom igrači koji su lani igrali u drugoj ligi, u posljednja dva kola i pojačanja pokazaju isplativost svoga dolaska.

Slika 2 od 3.
Foto: Sandro Donda

Posljednji rezultati Šibenika bit će prava pozivnica za iduće kolo kada na Šubićevcu gostuje Hajduk. Bit će to derbi u pravom smislu riječi, jer nikada Šibenčani, u očekivanju Hajduka, nisu bili tako visoko na prvenstvenoj tablici.

Prije toga Šibenčani moraju odraditi i svoju Kup-obavezu. Već četvrtu sezonu Kup-utakmice zaobilaze Šubićevac, jer Šibenčani redovito u prvom kolu igraju igraju vani i ispadaju. Tako i ove sezone šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa igraju u subotu u Čakovcu, protiv domaćina Međimurja. A pobjednika toga dvoboja očekuje zagrebački Dinamo.

Pripremni susret pred tu utakmicu Šibenčani će odigrati sutra na Šubićevcu (18 h). Protivnik će im biti Široki Brijeg.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!