Nogomet

"Pobjedi se ne gleda u zube!"

Ivana Jurica • subota, 14.10.2006.

Nakon Hajdukove minimalne pobjede nad Šibenikom na Šubićevcu, u gostujućem taboru bili su zadovoljni zbog nova tri boda, ali i zabrinuti zbog nešto slabijeg ulaska u utakmicu, uz rano primljeni pogodak i nekoliko prilika Šibenčana da zabiju i drugi. Domaći su nakon poraza imali dosta razloga za žaljenje baš zbog tog dijela susreta...

Veznjak Hajduka Dario Damjanović: "Mislim da je protivnik bolje ušao u utakmicu nego mi, kao što se i vidjelo. Ipak, smogli smo snage i oduprijeli smo se u tih prvih petnaest minuta. Mogli smo možda primiti još jedan gol i mogli smo pasti u 'rupu' iz koje se možda ne bismo mogli vratiti u utakmicu. Ovako, dali smo gol na vrijeme, 1:1 i ušli smo u svlačionicu na poluvremenu, dogovorili se kako treba izaći. Izašli smo borbeno i imali smo loptu. I mislim da smo prije svega zasluženo pobijedili."

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Trener Šibenika Ivan Pudar: "Ono što je najbitnije, zašto je nogomet zanimljiva igra, upravo se danas prikazalo jer kod rezultata 1:0 za nas imali smo dvije stopostotne šanse i nismo ih iskoristili. Normalno, onda igra mora doći malo i na stranu protivnika. Znači, dobije i on inicijativu. Nesmotrenost kod prvog gola, izašli su svi visoki igrači van šesnaest metara, normalno, centaršut, primimo gol. Drugi ne bih komentirao, jer mislim da je to smiješno, nepostojeći faul, već drugi zaredom koji je, mogu reći, izmišljen. Ne kriveći suca, i on je čovjek i može pogriješiti. I primamo iz nepostojećeg faula gol i onda ono na kraju što uvijek nogomet režira i što drži moju momčad i mene uspravne to je ona šansa Rukavine u zadnjoj minute za izjednačenje, 2:2."

Trener Hajduka Zoran Vulić: "Mislim da u prvih dvadeset minuta nismo apsolutno ušli u utakmicu kako treba ući Hajduk. To je apsolutno vidljivo i mislim da to sebi više ne smijemo dopustiti. Ušli smo malo, ne bih rekao podcjenjivački, nego nonšalantno, 'lako ćemo'. Mislim da smo u prvih dvadeset minuta trebali, da na golu nije bio Balić, možda gubiti i s više razlike. Nakon tih dvadeset minuta mislim da smo apsolutno zagospodarili terenom i da je samo bilo pitanje koliko ćemo golova dati."

Vratar Hajduka Vladimir Balić: "Moram vam priznati, stvarno je bio lijep ambijent, bilo je dosta Torcide i bilo je lijepo igrati pred ovakvim ambijentom. Da su bar ovakve sve utakmice. A što se tiče utakmice, primili smo gol u početku, stvarno se nismo snašli jedno petnaestak-dvadeset minuta i sva sreća da nismo primili drugi. Uspjeli smo se vratiti i na kraju, u drugom poluvremenu puno bolje ušli u utakmicu i pobijedili. Mislim da smo drugo odigrali puno bolje nego prvo iako to nije naše pravo izdanje. Nema veze, pobjedi se ne gleda u zube."

Domaći branič Gordon Schildenfeld: "Na početku smo ušli malo bojažljivo, a poslije smo stisnuli. Eto, razlika između velikih ekipa i malo manjih je ta što se te prilike ne iskorištavaju. Mi smo imali dosta prilika na početku, nismo iskoristili one dvije. Oni su iskoristili svoje, mi jednu svoju i izgubili."

Napadač Šibenika Ante Rukavina: "Poveli smo 1:0, imali smo još dvije izgledne prilike, nismo ih iskoristili. Osim toga smo se malo povukli, Hajduk je dominirao i sustigao nas je. U drugom poluvremenu je poveo i nismo uspjeli stići rezultat."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!