Košarka

Hrvatice ostale u igri

Branimir Korać • nedjelja, 17.09.2006.

U susretu četvrtog kola skupine C kvalifikacija za nastup na Eurobasketu 2007. godine, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u Solni je svladala Švedsku s 82:71...

Od samog početka susreta hrvatske reprezentativke krenule su odlučno znajući da ih u igri za prolaz na Eurobasket drži samo pobjeda na ovom gostovanju. Izabranice Linde Antić Mrdalj susret otvaraju sa 6:0 pa 14:5 potvrđujući da su bolja ekipa od Švedske.

U završnici prve četvrtine proradila je švedska trica i preko Liljestrand domaće igračice smanjuju na 23:20. Početak druge četvrtine ponovno je na strani hrvatske reprezentacije koju predvode Lelas i Štampalija te podižu prednost ponovno na mirnih plus osam, a ubrzo i na plus 12 (39:27). No ponovno dolazi do opuštanja u redovima naše reprezentacije te umjesto s mirnih desetak poena, na odmor se odlazi s malih plus četiri.

Kao i u dotadašnjem dijelu susreta, novi period igre naše košarkašice bolje otvaraju i serijom 9:2 ponovno su na plus 11. Ovog puta ne dolazi do "žutih minuta" u igri i do isteka treće četvrtine prednost iznosi i najviših plus 15 te postaje jasno kako će pobjeda put Hrvatske.

U posljednjih deset minuta promjena nema i Hrvatska bilježi očekivano laganu pobjedu 82:71. Ovom pobjedom naše košarkašice došle su na 2-2 omjer i u posljednja dva susreta igraju s Njemicama i Poljakinjama koje imaju po tri pobjede i poraz, a u slučaju obje pobjede naša reprezentacija ima realnu šansu za prolaz na Eurobasket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!