Nogomet

Briljirali Bošnjak, Rapaić i Balaban

Branimir Korać • nedjelja, 17.09.2006.

U Belgiji se ovog vikenda igra šesto prvenstveno kolo. Standard je u Liegeu u važnom susretu ugostio Brussels i upisao pobjedu 2:1. U trileru u završnici susreta Club Brugge svladao je s 3:2 na gostovanju St. Truiden...

Nakon pet kola momčad Mikija Rapaića na kontu je imala tek jednu pobjedu i pobjeda nad dobrim Brusselsom je bila imperativ. Od samog početka domaćin je krenuo žestoko i već u šestoj minuti Milan Rapaić dovodi Standard u vodstvo. No nije se dugo čekalo na nova uzbuđenja. U 12. minuti gosti pogotkom Mađara Zoltana Petöa poravnavaju na 1:1.

Potkraj prvog dijela gostujući veznjak Dieudonne Kalulika zarađuje drugi žuti karton i to stvara prostora domaćinu na putu prema pobjedi. Na samom otvaranju drugog dijela, u 49. minuti, Portugalac Sergio Conceicao dovodi Standard u vodstvo 2:1, a do kraja susreta promjena nema.

Rapaić je odradio svih 90 minuta u sastavu domaćina, a u 21. minuti promašio je i jedanaesterac.

Club Brugge gostovao je kod St. Truidena i uzeo sva tri boda. Domaćin je u dva navrata vodio, do 85. minute držao tri boda u džepu, ali na kraju je upisao poraz.

Munyaneza je u 18. minuti doveo domaćina u vodstvo da bi u 34. minuti Salou poravnao na 1:1. U drugom poluvremenu, na samom startu St. Truiden dolazi do 2:1, a strijelac je bio Vanczak. Ipak u posljednjih pet minuta veliki preokret. Prvo u 85. minuti Clement poravnava na 2:2, a zatim u 90. minuti Boško Balaban donosi pobjedu gostima.

Balaban je odradio svih 90 minuta kao i Ivan Leko. Uz odlučujući pogodak, Balabanu se piše i sudjelovanje kod prvog pogotka Bruggea.

Genk je na gostovanju remizirao s Roeselareom 3:3. Briljirao je Genkov napadač i igrač sa šireg popisa Slavena Bilića, Ivan Bošnjak. Bošnjak je bio dvostruki strijelac za goste, ali to nije pomoglo da dođu do pobjede. Naš napadač odlično je odradio svih 90 minuta, a Tomislav Mikulić igrao je posljednjih pet minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!