Košarka

Odluka pada u Njemačkoj

Branimir Korać • srijeda, 20.09.2006.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odradila je veliki posao na putu za plasman na Europsko prvenstvo 2007. godine u Italiji. Naše košarkašice u Gospiću su svladale Poljsku s uvjerljivih 74:54...

Uz veliku podršku gospićke publike hrvatske košarkašice svladale su Poljsku sa 74:54 te tako napravile veliki korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo. Ovom pobjedom naše reprezentativke ostale su u igri za prolaz i sada ovise same o sebi. U njemačkoj u subotu moraju do pobjede i u tom slučaju zauzet će jednu od prve dvije pozicije te otići na Eurobasket.

Susret je otvoren sa 6:0 s dvije trice Sandre Popović i već tada je krenuo bijeg. Vrlo brzo Popović se pridružila i Emilija Podrug i u sedmoj minuti Hrvatska vodi s visokih 16:2. Do kraja prve četvrtine Poljakinje ipak uspijevaju pronaći igru i smanjuju na 22:13.

U drugih deset minuta najbolja Poljakinja Ana Bibrzycka stvara dosta problema našim igračicama i Poljska smanjuje u nekoliko navrata na samo četiri poena, ali Štampalija i Lelas održavaju i tu malu prednost. Na odmor se odlazi s vodstvom Hrvatske 40:34.

U prvom napadu u drugom poluvremenu Leciejewska smanjuje na 40:36, a nakon toga Hrvatska radi seriju od 21:0 te drži Poljsku punih devet minuta bez poena. Negativnu seriju Poljakinja prekida Kobryn ubačajem za 61:38 na 30 sekundi do kraja treće četvrtine. Upravo ta treća četvrtina na kraju je bila Ključna, a naše igračice dobile su ju sa čak 23:4.

U posljednjih deset minuta naša reprezentacija s lakoćom je održala prednost i upisala važnu pobjedu. Kod Hrvatske najbolje su bile Emilija Podrug sa 17 poena i devet skokova te Sandra Popović s 15 poena i osam skokova. Kod Poljske jedina dvoznamenkasta bila je Ana Bibrzycka s 18 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!