Nogomet

Palermo prvi, Milanu treća pobjeda

Leo Tomašević • četvrtak, 21.09.2006.

Milan je u trećem kolu talijanskog prvenstva svladao Ascoli s 1:0 te anulirao minus od osam bodova s kojim je ušao u prvenstvo. Inter je u derbiju kola odnio bodove iz Rima...

Najvažnija utakmica dana je odigrana u Rimu gdje je Inter pobijedio Romu s 1:0 lijepim golom Crespa u 44. minuti prvog poluvremena i najboljom igrom ove sezone. Pobjeda je sasvim zaslužena jer je Roma s ozljedom Mancinija izgubila brzinu i svježinu, a rezultat je mogao biti i veći da Doni nije obranio jedanaesterac Ibrahimoviću.

Milan slavi protiv Ascolija 1:0 golom Jankulovskog u 22. minuti drugog poluvremena uz pomoć Pirla koji mu je predivno dodao. Ascoli je igrao vrlo dobro i živahno, naročito u prvom poluvremenu, ali Milan ima igrače koji u svakom trenutku mogu nešto izmisliti i promijeniti ritam utakmice. Najbolji na terenu je bio Kaka, naš Bjelanović je igrao svih 90 minuta kao i Dario Šimić kod Milana.

Nastavlja se pobjednički niz Palerma koji osvaja derbi Sicilije protiv Catanije s 5:3 i skače na vrh ljestvice s devet bodova. Igrači Catanije su igrali dobro, ali kada je Palermo ubrzao igru nisu uspjeli spriječiti golove Tedesca u 28. minuti prvog poluvremena te Fabia Simplicia u drugoj, Corinija u 24., Amauria u 28. i Barzaglia u 35. minuti drugog poluvremena. Za goste su postigli pogotke Corona u 27. minuti prvog poluvremena i Mascara i Spinesi u 20. odnosno 49. minuti drugog poluvremena.

Fiorentina igra loše, ali dobiva svoju prvu utakmicu s 1:0 golom Mutua u 17. minuti prvog poluvremena, dok Parma nema sreće i gubi svoju drugu utakmicu za redom bez obzira što igra dobro. Igrači stvarno zaslužuju više, među njima i Budan kojeg je prošlo kolo zaustavio Šimić, a ovaj puta vratnica.

Prvu pobjedu je ostvario i Lazio protiv Chieva u Veroni s 1:0 golom Odda iz jedanaesterca u 18. minuti drugog poluvremena nakon prekršaja nad Pandevom. Rezultat ne pokazuje dovoljno nadmoć rimskog kluba koji je imao više mogućnosti doći do pogodaka.

Messina je pobijedila Regginu s 2:0 golovima Riganoa u 24. minuti prvog i 40. drugog poluvremena i tako sustigla Inter na drugom mjestu na ukupnoj ljestvici. Zanimljivo je da su sicilijanski klubovi na prva dva mjesta.

Siena je slavila u Torinu s 2:1 golovima Fricka u četvrtoj i 35. minuti dok je za domaćine zabio Muzzi u 40. minuti prvog poluvremena.

Ostale utakmice su završile neriješeno, Atalanta i Empoli bez golova, Cagliari i Livorno s 2:2 (za domaćine Ferri u 12. minuti prvog i Suazo u 11. minuti drugog poluvremena, a za goste Bakayoko u sedmoj prvog i Danilevicius u 15. minuti drugog poluvremena), Sampdoria i Udinese s 3:3 (Del Vecchio u 44. minuti prvog te Volpi i Flachi u 23. i 32. minuti drugog poluvremena za Sampdoriju i Di Natale u 3., Iaquinta u 16. i Asamoah u 42. minuti prvog poluvremena).

Serie A, treće kolo:
Atalanta – Empoli 0:0, Cagliari – Livorno 2:2, Chievo – Lazio 0:1, Fiorentina – Parma 1:0, Messina – Reggina 2:0, Milan – Ascoli 1:0, Palermo – Catania 5:3, Roma – Inter 0:1, Sampdoria – Udinese 3:3, Torino – Siena 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!