Nogomet

Bilić objavio popis, Skender umjesto Didulice

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 21.09.2006.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis kandidata za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. protiv Andore i Engleske koje će se igrati 7. i 11. listopada u Zagrebu...

Na Bilićevom popisu nalaze se 24 igrača, dok su još dvojica dobila pretpozive. Nekakvih iznenađenja što se samog popisa tiče, nema. Kao treći vratar pozvan je debitant Marin Skender iz Osijeka što nije neočekivano obzirom da mladi vratar Osječana već duže vrijeme brani u velikoj formi.

"U obje utakmice koje nas očekuju u Maksimiru idemo na pobjedu, jer ukoliko želimo osvojiti prvo mjesto u skupini moramo pobjeđivati na domaćem terenu. Također, neće biti razlike u pripremama za utakmice protiv Andore i Engleske, jer svaka vrijedi tri boda, pa nam je stoga jednako važna", rekao je Bilić, te nastavio:

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Vuković

"Nećemo igrati pripremnu prijateljsku utakmicu iz razloga što nas očekuju dvije utakmice zaredom, pa smatramo da za to nema potrebe. Također, protiv Andore nemam manjeru izvoditi nikakvu 'B' postavu, jedino je moguće da u toj utakmici igramo u drugačijoj varijanti, pa bi se zato postave mogle razlikovati. Također, smatram da je dobro četiri dana prije vrlo važne utakmice kao što će biti ona protiv Engleske odigrati još jednu utakmicu u kojoj će pristup biti maksimalno ozbiljan", rekao je Bilić.

Što se zdravstvenog stanja reprezentativaca tiče, problema ima samo Darijo Srna, ali njegov skočni zglob je svakim danom sve bolje i trebao bi biti spreman za reprezentativne dvoboje.

Bilića može radovati činjenica da veliki broj kandidata već sada igra u vrlo dobroj formi u svojim klubovima. Za razliku od susreta s Rusijom, Bilić će moći računati na kompletnu obranu, a ovog puta, nadamo se, neće biti neozbiljnosti među igračima tijekom priprema tako da naš izbornik može računati na znatno jaču postavu u odnosu na taj prvi kvalifikacijski susret.

Reprezentacija će se uoči dvoboja protiv Andore i Engleske okupiti u ponedjeljak 2. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton nakon čega se ide u Čateške toplice gdje će se održavati treninzi.

POPIS REPREZENTATIVACA:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Šahtar), Vedran Runje (Besiktas), Marin Skender (Osijek)

OBRANA: Dario Šimić (Milan), Goran Sablić (Dinamo K.), Anthony Šerić (Panathinaikos), Robert Kovač (Juventus), Josip Šimunić (Hertha), Hrvoje Vejić (Tom), Vedran Ćorluka (Dinamo Z.), Dario Knežević (Livorno)

VEZA: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Jerko Leko (Monaco), Marko Babić (Bayer), Darijo Srna (Šahtar), Milan Rapaić (Standard), Niko Kranjčar (Portsmouth), Luka Modrić (Dinamo Z.), Danijel Pranjić (Heerenveen)

NAPAD: Mladen Petrić (Basel), Ivan Klasnić (Werder), Ivica Olić (CSKA M.), Boško Balaban (Club Brugge), Eduardo Da Silva (Dinamo Z.)

PRETPOZIVI: Ivan Bošnjak (Genk), Marijan Buljat (Dinamo Z.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!