Nogomet

Celticu najveći derbi škotskog nogometa

Branimir Korać • subota, 23.09.2006.

Glasgow Rangersi još jednom su ostali kratki u velikom derbiju škotskog nogometa. Celtic je u Old Firm derbiju slavio s 2:0 i povećao prednost u odnosu na Rangerse na ljestvici na velikih sedam bodova...

Celtic nastavlja s uspješnim igrama u škotskom prvenstvu. Osmo kolo donijelo je veliki Old Firm derbi, ali niti visoka prepreka zvana Rangers nije bila previsoka za "zeleno-bijele". Celtic je bio bolji s 2:0 i pokazao kako će i ova sezona biti izgleda njegova.

Na prvi pogodak se čekalo do 34. minute. Tada Aiden McGeady dobro puca glavom nakon ubačaja Lennona, McGregor sjajno brani, ali na odbijenu loptu natrčava Thomas Gravesen i pogađa mrežu za vodstvo domaćina. U drugom dijelu, u 73. minuti, Kenny Miller tjera McGregora da vadi loptu po drugi puita iz mreže i rješava derbi.

Najbolju priliku za Rangerse zapucao je Kris Boyd koji je pogodio gredu. Udarcu Boyda prethodio je sjajn pokušaj glavom Dade Prše čiji je udarac s linije izbio Lee Naylor. Dado je dobro odradio svih 90 minuta u napadu Rangersa.

Dundee United nije uspio na svom stadionu svladati slabi Motherwell. Susret je završen 1:1, do vodstva su došli gosti u 61. minuti preko Elliotta. Taj pogodak je probudio domaćina koji u 64. minuti pogotkom Hunta poravnava na 1:1.

Gosti su poveli i u dvoboju Dunfermlinea i St. Mirrena. Već u desetoj minuti St. Mirren vodi s 1:0 pogotkom Suttona i drže prednost do poluvremena. Već u prvoj minuti drugog dijela Young poravnava, a u 73. minuti domaćin pogotkom Crawforda radi potpuni preokret.

Iznenađujuću pobjedu ostvario je Falkirk u gostima kod Hiberniana 1:0. Jedini pogodak postigao je Milne već u devetoj minuti. Domaćin je od 36. minute igrao bez isključenog Thomsena, a snage su brojčano poravnate u posljednjih 15 minuta kada je isključen i O'Donnell.

U susretu Kilmarnocka i Invernessa oba pogotka pala su u ranoj fazi susreta. Već u sedmoj minuti Nish dovodi domaćina u vodstvo da bi u 19. minuti Inverness poravnao preko Darga.

Škotsko prvenstvo, osmo kolo:
Celtic - Glasgow Rangers 2:0, Dundee United - Motherwell 1:1, Dunfermline - St. Mirren 2:1, Hibernian - Falkirk 0:1, Kilmarnock - Inverness 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!