Nogomet

Liverpool, Chelsea i Arsenal u drugom dijelu

Branimir Korać • subota, 23.09.2006.

Nakon slabog ulaska u prvenstvo, Liverpool je nanizao dvije pobjede. Prvo je u srijedu svladan Newcastle, a danas je "stradao" i Tottenham koji je poražen 3:0...

Sat vremena Liverpool je lomio otpor Tottenhama, a kada ga je napokon slomio, utrpao je gostima tri pogotka. Druga pobjeda u nizu za Redse puno znači za podizanje samopouzdanja koje je bilo uzdrmano nakon slabijeg ulaska u prvenstvo.

Prvi pogodak Liverpool je postigao u 63. minuti. Strijelac je bio Mark Gonzalez nakon što je Craig Bellamy zatresao stativu. Prije toga Tottenham je preko Jenasa mogao doći do vodstva, ali engleski reprezentativac bio je neprecizan. U 73. minuti Dirk Kuijt podiže na 2:0, a treći pogodak postigao je John Arne Riise u posljednjim trenucima susreta.

Arsenal je na Emirates stadionu ugostio Sheffield United i u sličnom scenariju kao Liverpool slavio 3:0. Tek u 65. minuti Arsenal je poveo, a strijelac je bio William Gallas. Četiri minute kasnije već je 2:0 nakon nespretne reakcije Jagielke koji pogađa svoju mrežu. Konačnih 3:0 postavio je Thierry Henry u 80. minuti.

Aston Villa je ispunila očekivanja i s 2:0 slavila protiv Charltona. Oslabljeni gosti bili su podređen protivnik gosotovo svih 90 minuta i momčad iz Birminghama slavi. Do vodstva su došli u 35. minuti preko mladog Agbonlahora, a konačnih 2:0 postavio je Luke Moore u 62. minuti.

Frank Lampard spasio je Chelsea u gradskom derbiju kod Fulhama. Ozljedama "unakaženi" domaćin dugo je odolijevao kvalitetnijim gostima, ali tek u 73. minuti Chelsea dolazi do vodstva. Dosuđen im je jedanaesterac koji realizira nakon tri uzastopno promašena Frank Lampard za 1:0. Sedam minuta kasnije isti igrač podiže na 2:0 i rješava utakmicu.

Seriju loših igara prekinuo je Manchester City koji je na svom stadionu svladao West Ham s 2:0. Oba pogotka djelo su mladog Grka Samarasa koji je mrežu gostiju pogađao u 50. i 63. minuti. West Ham od dolaska Teveza i Mascherana ne može se sastaviti s pobjedom.

Važnu pobjedu na gostovanju je ostvario Blackburn. Roversi su gostovali kod Middlesbrougha i slavili 1:0 pogotkom Shabanija Nonde u 27. minuti.

Wigan i Watford jedini su odigrali bez pobjednika. Wigan je poveo u 29. minuti pogotkom Henrija Camare, a bod gostima donio je izjednačujućim golom u 63. minuti Bouazza.

Manchester United nije uspio odnijeti bodove iz Readinga. Na gostovanju kod Readinga igrao je 1:1. Domaćini su poveli preko Doylea u 48. minuti iz jedanaesterca, a bod Unitedu donio je Ronaldo u 73. minuti.

Premiership, šesto kolo:
Liverpool - Tottenham 3:0, Arsenal - Sheffield United 3:0, Aston Villa - Charlton 2:0, Fulham - Chelsea 0:2, Manchester City - West Ham 2:0, Middlesbrough - Blackburn 0:1, Wigan - Watford 1:1, Reading - Manchester United 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!