Nogomet

Četiri neodlučena i dvije pobjede domaćina

Branimir Korać • subota, 23.09.2006.

U petom kolu Bundeslige čak četiri susreta završena su rezultatom 1:1. Jedini koji su došli do pobjeda su Bayern protiv Aachena te Schalke protiv Wolfsburga...

Schalke je jedini mirno odradio posao u petom kolu Bundeslige. Na svom stadionu s 2:0 su svladali Wolfsburg dok je preostalih pet susreta subotnjeg programa bilo neizvjesno do posljednjeg trenutka. Kuranyi i Lincoln bili su strijelci za Schalke.

Werder je gostovao u Hamburgu kod HSV-a i zadovoljio se remijem 1:1. Gosti su u Hamburg doputovali bez ozlijeđenih Klosea i Mertesackera, ali s oporavljenim Klasnićem. Međutim Klasnić nije igrao od prve minute već je ušao u 71. minuti umjesto Huga Almeide. Gosti su poveli u 57. minuti preko Tima Borowskog, ali deset minuta kasnije Bastian Reinhardt donosi poravnanje. Svega pet minuta nakon izjednačujućeg pogotka HSV ostaje s desetoricom zbog isključenja Mahdavikie, ali čuva bod.

Vezane vijesti

Istim rezultatom završen je dvoboj Hannovera i Bayera iz Leverkusena. I u ovom susretu gosti su poveli i to u 36. minuti preko Sergeja Barbareza, a poravnao je u 73. minuti Thomas Brdaric.

1:1 bilo je i u Mainzu gdje je gostovala Hertha. Domaćin je poveo u 48. minuti preko Bakarija Diakitea, a bod Herthi donio je Kevin-Prince Boateng u 55. minuti. Josip Šimunić odradio je svih 90 minuta, a Srđan Lakić zamijenio je u 79. minuti Argentinca Gimeneza.

Posljednji meč u ovom kolu koji je završen 1:1 igran je u Stuttgartu gdje je gostovao Eintracht. Do 87. minute Stuttgart je vodio pogotkom Gomeza, ali tri minute prije kraja Alexander Meier postavlja konačnih 1:1.

Bayern je uz dosta muke svladao Aachen s 2:1. Gosti su šokirali Allianz Arenu pogotkom u 37. minuti Duma, no već u slijedećem napadu Pizarro donosi poravnanje. Početkom drugog dijela, u 54. minuti, Mark Van Bommel donosi vodstvo Bavarcima koje drže do kraja susreta.

Bundesliga, peto kolo:
Mainz - Hannover 96 1:1, HSV - Werder 1:1, Bayern - Alemania 2:1, Hannover 96 - Bayer 1:1, Schalke - Wolfsburg 2:0, Stuttgart - Eintracht 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!