Nogomet

Međimurje - Cibalia: Vrhunskom igrom do tri boda

Ivana Strahija • subota, 23.09.2006.

Konačno smo i od Međimurja dočekali osvajanje tri boda, a gledatelji na stadionu Mladosti naprosto su uživali u vrhunskoj igri, pregršt zanimljivih akcija i čak četiri pogotka.

Utakmica između Međimurja i Cibalie nazvana je utakmicom istine, barem što se tiče domaćeg trenera Stanka Mršića. On je naime, nakon prošlotjednog poraza od Slaven Belupa, dobio ultimatum: "Vrlo je teško biti na klupi kad ti je egzistencija neizvjesna", kazao je Mršić. No, današnjom su predstavom domaći nogometaši pokazali da ipak znaju slijediti upute svog stratega.

Obje su momčadi na terenu bile vrlo rastrčane. Prvu prigodu utakmice ima Međimurje u 9. minuti: Darmopil prolazi Cibalijinu obranu, dodaje do Štefančića koji loptu prosljeđuje do Piškora, no ovaj nije dovoljno brz. Kazna stiže za svega tri minute, kad gostujući Zore centrira za Bagarića, koji bez većih problema prolazi domaćeg Vitasa i trese mrežu za 0:1.

Unatoč vodstvu Cibalie, domaća se momčad čvrsto drži i napada protivnički gol. Štefančić je imao odličnu priliku u 16. minuti, dok je rezultat u 26. poravnao Piškor. On u kontranapadu sam probija gostujuću obranu i puca, vratar Marić izbija loptu no Piškor je spreman na to te je glavom šalje u gol.

Nakon izjednačenja Međimurje traži još jedan pogodak. Lima čak dva puta iz neposredne blizine šalje loptu pored gola, da bi u 39. domaćini dobili i najizgledniju prigodu. Naime, gostujući vratar Marić u svom kaznenom prostoru ruši Balaškovića, pa sudac Vučkov pokazuje na bijelu točku. Umjesto Piškora, koji bi bio mnogo logičniji izbor, penal izvodi Balašković i, kako su svi i očekivali, puca vrlo slabo, pa Marić nema problema s obranom svoje mreže.

U drugi dio susreta ulazimo s dva domaća propuštena zicera. Prvo promašuje Štefančić, a minutu kasnije i Celišćak, no svoju grešku Štefančić popravlja već u 57. minuti kad na dodavanje Janjetovića dovodi svoju momčad u vodstvo 2:1.

Vodstvo domaćina kao da je razjarilo Cibalijine igrače. Bagarić u 69. puca pored vrata Međimurja, dok iznimno dobre prigode u čak dva navrata propušta iskoristiti njegov suigrač Živković. Zato domaćini imaju više sreće, kao i Kresingera, koji postiže konačni rezultat susreta u 80. minuti na odličnu asistenciju Piškora.

Do kraja utakmice još dvije prilike za goste: iz slobodnog udarca sa 25 metara Bagarić proteže domaćeg vratara Tomića, a već u sudačkoj nadoknadi Kerić na dodavanje Bagarića znalački puca, no vratar Međimurja dorastao je i tom zadatku.

Ivan Matković, trener Cibalie, bio je usprkos porazu zadovoljan igrom svoje momčadi: "Dobro smo krenuli i zabili lijep gol. Utakmica je bila puna obrata, neizvjesna i vrlo otvorena. Premda smo željeli u Čakovcu osvojiti bodove, igrom smo pokazali da znamo i umijemo. Ostaje nam da i dalje radimo na poboljšanju igre, smatram da smo na dobrom putu."

Domaći trener Mršić je rekao: "Ovo je najljepša utakmica Međimurja u ovoj sezoni. Iako smo nezgodno otvorili i morali loviti rezultat, moji su igrači bili samouvjereni i čvrsti, te su zabili tri kvalitetna gola. Pratila nas je i sreća, no za čak devetoricu igrača mogu reći da su svoj posao danas odradili vrhunski."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!