Nogomet

Šibenik - Zagreb: Šibenčani u posljednjim minutama

Ivana Jurica • subota, 23.09.2006.

Brojne nerealizirane prilike sa obje strane, brz i dinamičan nogomet, obilježili su utakmicu, u kojoj je pobjeda pripala domaćoj ekipi pogotkom dvije minute prije kraja susreta, isto kao u pretprošlom kolu kada je na Šubićevcu gostovala Cibalia.

Žestoko je Zagreb krenuo od samog početka. Još se mnogobrojni gledatelji nisu ni smjestili na tribine, a Kruno Lovrek je iskosa pogodio prečku gola Silvija Čavline. Šibenčani su pokušavali uzvratiti preko napadačkog dvojca Ante RukavinaMario Budimir, no, nije išlo. Dva je puta svoj udarac oprobao i Grizelj, ali mrežu nije pogodio. Zagreb je uzvratio preko svog najopasnijeg igrača Lovreka, ali su njegova oba udarca završila pored gola.

Nakon početnog pritiska Zagreba, Šibenik se oslobodio i nekoliko je puta jako opasno zaprijetio vrataru Zagreba Stojkiću. U 34. minuti nakon kornera Čavala, Schildenfeld je neometan sa sedam – osam metara glavom poslao loptu preko gola. Uzvratili su Zagrebaši brzom kontrom Lovrek – Mandžukić, no, opasnost je uspio otkloniti neumorni trkač domaćih Zoran Roglić.

Do kraja poluvremena obe su momčadi promašile po jednu stopostotnu priliku. Prvo je domaći napadač Mario Budimir u odličnoj prilici pucao ravno u Stojkića. Dvije minute kasnije sve je sam napravio Mario Mandžukić - s centra je krenuo po desnom boku, prevario domaće igrače i kada je dospio pred domaćeg vratara gađao je suprotnu vratnicu, ali pogodio je samo suprotnu stativu. Na odmor se otišlo bez pogodaka, iako je bilo mnoštvo prilika, a Zagreb je imao i dvije grede.

Drugo poluvrijeme započelo je dominacijom i prilikama Zagreba. Pokušavali su Senijad Ibričić i Mario Brkljača, bez uspjeha. U tim su minutama Zagrebaši opasno pritisli domaće igrače u njihov šesnaesterac. Nakon što je prošao uvodni pritisak gostiju, domaćini su u 52. minuti došli do izgledne prilike, ali je udarac Budimira blokirala obrana Zagreba. Zagreb je i dalje imao više loptu u svom posjedu, a Šibenčani su svoje šanse tražili u kontranapadima. U jednom takvom Ante Rukavina ispromiješao je cijelu gostujuću obranu, ali njegov udarac je otišao preko gola.

Do kraja utakmice pokušavali su do pobjede stići i jedni i drugi. Zagreb je zaprijetio preko Čuture (iz voleja visoko preko gola) i Lovreka čiji je udarac obranio Čavlina. U još jednoj prilici našao se i Šibenčanin Shildenfeld, ali je lopta još jednom otilša preko gola.

Tri minute prije kraja susreta domaćini su tražili jedanaesterac. Kartelo je sjajno u šansu izbacio Roglića, njega su zagrebaši srušili u svom šesnaestercu, ali sudac Trivković samo je odmahnuo igru i pokazao da se igra dalje.

Dvije minute prije kraja Šubićevac je ''eksplodirao'' od sreće i zadovoljstva. Rukavina je asistirao Budimiru, a on je iskosa s desne strane sjajno pogodio bliži kut Dragana Stojkića. Iskupio se Budimir tako za brojne večerašnje promašaje još jednom pokazavši koliko je zapravo tanka nit između junaka i tragičara.

Bez kapetana Jose Bulata i Dražena Govića Šibenik je stigao do tri super važna boda. A Zagreb zahvaljujući svojoj neefikasnosti i drugu utakmicu za redom ostaje bez bodova.

Igrač utakmice Mario Budimir: ''Teška, borbena utakmica u kojoj smo, uz moj gol, zasluženo osvojili sva tri boda. Pokazali smo da se možemo boriti sa momčadima iz vrha.''

Trener gostiju Miroslav Ćiro Blažević: ''Nisam vidio toliko prilika sa strane mojih prijatelja iz Šibenika. Vidio sam mnogo prilika sa strane Zagreba i mi uistinu imamo za čime žaliti. Ne želim time nikako omalovažiti jednu pobjedu Šibenika, koja je prije svega plod jedne vjere, jedne borbenosti, jedne ustrajnosti, ali imam toliko toga zamjeriti mojoj ekipi – neefikasnost i neodlučnost da u završnici konkretiziraju, igraju se kao da su na livadi.''

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!