Košarka

Australke svjetske prvakinje

Branimir Korać • nedjelja, 24.09.2006.

Košarkašice Australije uzele su naslov svjetskih prvakinja. U finalnom susretu Svjetskog prvenstva koje je održano u Brazilu, Australija je svladala Rusiju sa čistih 91:74...

Australke su tijekom cijelog turnira izgledale najbolje i posve zasluženo odnose naslov. Ruskinje su loše startale, ali kasnije su dostigle zavidan nivo igre i u polufinalu prikazale sjajnu predstavu svladavši favoriziranu reprezentaciju SAD-a što je Amerikankama prvi poraz u posljednjih 12 godina.

Finalni dvoboj pripao je Australkama koje su imale više snage nego predstavnik Europe. Australija je kontrolirala utakmicu od samog početka, a u drugom poluvremenu, već na samom startu pobjegla na 15-ak poena prednosti. Završiti posao bila je stvar rutine i u tome nisu mogle pogriješiti.

Još jednom je briljirala Penelope Taylor koja je predvodila Australiju s 28 poena (9/14) i devet skokova, a Lauren Jackson dodala je 16 poena (6/14) i 11 skokova. Kod Rusije Maria Stepanova ubacila je 17 poena (6/13) uz 13 skokova, a Ilona Korstin dodala je 10 poena (3/8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!