Nogomet

Pobjede vodeće škotske trojke

Branimir Korać, Marin Vuković • nedjelja, 01.10.2006.

U susretu devetog kola škotskog prvenstva Celtic je gostovao kod Falkirka i uzeo sva tri boda minimalnom pobjedom 1:0. Strijelac za sedmu prvenstvenu pobjedu "zelenih" bio je Aiden McGeady u 84. minuti susreta. Ovom pobjedom Celtic je zadržao visoku prednost na ljestvici nad drugoplasiranim Heartsom...

Puno teže nego je to očekivano zeleno-bijeli su došli do tri boda. Falkirk je odigrao odličnu utakmicu i može žaliti za propuštenim prilikama, dok Celticu ostaje utjeha da dobre momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro.

Celticova najbliža pratnja također je svoje susrete okončala pobjedama. Unatoč eliminaciji iz Kupa Uefe, Hearts je u škotskom Premiershipu u vrlo dobroj formi i nakon dvije uzastopne pobjede na gostovanjima, došao je red i na domaći trijumf. S četiri gola u mreži ispratili su pretposljednji Dundee United, a strijelci su bili Andrius Velička, Juho Makela, Paul Hartley i Jamie Mole.

Domaću pobjedu, doduše minimalnu i jednako tešku kao i Celtic ubilježili su i trećeplasirani Glasgow Rangersi, svladavši Aberdeen. Od treće utakmice zaredom bez pobjede spasio ih je pogodak Filipa Sebe samo dvije minute prije posljednjeg sučeva zvižduka. Naš Dado Pršo igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Martin.

Škotsko prvenstvo, deveto kolo:
Falkirk - Celtic 0:1, Hearts - Dundee United 4:0, Glasgow Rangers - Aberdeen 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!