Nogomet

Hrvat pozvan u reprezentaciju Slovačke

Bernard Jurišić • četvrtak, 26.10.2006.

Nogometna globalizacija nemilosrdno gazi, a svjetski nogomet sve je bliži vremenu kad će državne reprezentacije poput klubova biti prošarane igračima sa svih strana svijeta. Novo poglavlje u toj priči je Hrvat Darko Matić, koji je pozvan u reprezentaciju Slovačke...

Matić je nogometni profesionalac koji je prošle sezone došao u momčad slovačkog prvoligaša Seneca i nakon samo godinu dana zaradio pozivnicu od tamošnjeg Saveza da prihvati njihovu putovnicu i zaigra za Slovačku.

26-godišnji defanzivni veznjak rodom je iz Bosanske Posavine, igrao je za tamošnjeg prvoligaša Orašje, dok je u Hrvatskoj jedno vrijeme proveo u drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu. U karijeri je igrao je za švicarski Thun i njemačkog niželigaša Eschborna

"Ovakvi pozivi mi gode, ali istodobno sam u velikoj nedoumici hoću li se odlučiti nastupati za Slovačku. Najprije bih želio razgovarati s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza ili hrvatske reprezentacije da vidim jesam li eventualno zanimljiv njima. Ne bih želio da mi netko prigovori ako se odlučim za slovačku reprezentaciju, jer ipak mi je draža hrvatska selekcija. Također se ne bih želio dovesti u situaciju sličnoj mladom hrvatskom nogometašu Ivanu Rakitiću koji nastupa za Švicarsku, a s kojim nitko iz hrvatskih nogometnih struktura nije na vrijeme razgovarao", rekao je Matić.

Po ocjenama slovačkih nogometnih stručnjaka Matić je trenutačno na četvrtom mjestu najboljih nogometaša tamošnje lige. On kaže kako ima pozive za prelazak u najuspješnije slovačke klubove - Artmediju iz Bratislave koja se prošle godine uspjela plasirati i u Ligu prvaka, te Žilinu koju je prošle godine trenirao Marijan Vlak, a zanimanje za njega pokazuju i ruski prvoligaši koji intenzivno prate češko, slovačko i poljsko nogometno tržište.

Podsjetimo, nedavno je Hrvat Igor Tomašić prihvatio poziv bugarskog nogometnog saveza da nastupa za tu reprezentaciju, dok je Ivica Križanac odbio ponudu Poljske. Hoće li Matić krenuti stopama Tomašića, Vastića, Webera i Strupara, znat će se uskoro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!