Nogomet

Ivan Jurić zaustavio Juventus

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 04.12.2006.

Dok hrvatski napadači u Seriji A zabijaju u serijama gotovo cijelu jesen, svojih pet minuta slave dočekao je i jedan veznjak. Ivan Jurić zaustavio je Juventus u pohodu ne samo čelo drugoligaške ljestvice...

Ivan Jurić, bivši igrač Hajduka, Seville, Albacetea i Crotonea, koji od ove sezone igra u dresu talijanskog drugoligaša Genoe, najzaslužniji je za to što Napoli i nakon ovog kola drži vrh ljestvice talijanske Serie B.

Pred 35.000 gledatelja u derbiju 14. kola, Genoa i Juventus odigrali su 1:1, a naš igrač sudjelovao je u oba pogotka. Najprije se od njega lopta odbila i prevarila vratara Genoe kod pogotka Nedveda za vodstvo Juventusa u 72. minuti, da bi tri minute kasnije pogotkom u mrežu Buffona donio izjednačenje i bod svojoj momčadi.

Robert Kovač bio je svih 90 minuta u momčadi Juventusa, dok je Jurić uz veliki pljesak s tribina zamijenjen u 83. minuti.

Na ljestvici vodi Napoli s 26 bodova, Juventus i Bologna prate s po 25, Piacenza ima 24, Rimini, Cesena i Triestina po 23, a Genoa i Mantova dijele osmo mjesto s po 22 boda. Čak devet momčadi smjestilo se unutar samo četiri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!