Nogomet

Dubai Holding pred preuzimanjem Liverpoola

Hrvoje Rafaelić • utorak, 05.12.2006.

U moru novih preuzimanja i otkupa dionica klubova našao se i najtrofejniji engleski klub Liverpool. Za njegovo moguće preuzimanje najviše truda uložila je grupacija iz Dubaija...

Glasnogovornik Dubai Holdinga potvrdio je danas da su pregovori o preuzimanju Liverpoola u završnoj fazi. "DIC potvrđuje da smo ušli u pregovore sa upravom Liverpoola o mogućem preuzimanju kluba. Trenutno smo u završnoj fazi te će se sutra znati hoćemo li preuzeti klub i investirati novac u njega. Procjenjujemo da će za preuzimanje Liverpoola trebati oko 450 milijuna funti."

Slika 1 od 1.

Inače iza Dubai Holdinga stoji jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, šeik Mohhamed bin Rashid al-Mkatoum koji je istinski zaljubljenik u nogomet. Uprava Liverpoola dala je priopćenje da su na prodaju kluba išli ponajprije zbog izgradnje novoga stadiona te zbog konkurentnosti na tržištu koju trenutno drže najbogatiji klubovi na svijetu kao što su Chelsea, Manchester United i Real Madrid.

Od 450 milijuna funti koliko traži Liverpool za preuzimanje, 170 milijuna bi trebalo otići na dionica kluba, 80 milijuna na preuzimanje postojećih kredita dok bi 200 milijuna bilo uloženo u gradnju novoga stadiona.

Dubai Holding samo je još jedan u nizu investitora koji bi trebao uložiti ogroman novac u engleski nogomet. Ovih dana i uprava Newcastla razmišlja o prodaji kluba dok su do sada već ogromni novci uloženi u preuzimanje West Hama, Aston Ville, Portsmoutha, Chelsea i Manchester Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!