Nogomet

Francuski mediji: "Auxerre rutinski"

HINA • petak, 29.09.2006.

Francuski mediji nisu posvetili previše pažnje pobjedi Auxerrea nad Dinamom. Najveći dio medijskog prostora dobili su Nancy koji je iznenađujuće izbacio njemačkog bundesligaša Schalke, te Olympique Marseille koji je neočekivano ispao od češkog predstavnika Mlada Boleslav...

Većina medija navodi kako je Auxerre rutinski odradio posao i sa dvije pobjede protiv hrvatskog prvaka uvjerljivo izborio plasman u natjecanje po skupinama Kupa UEFA.

Tako sportski dnevnik "L'Equipe" piše da je Auxerre superiorno izborio nastavak natjecanja u Kupu UEFA, proglasivši Poljaka Jelena najzaslužnijim za dvije pobjede protiv Dinama.

Francuska novinska agencija AFP sa stadiona Abbe-Deschamps donosi kratki izvještaj sa strijelcima, većinu prostora posvetivši "čudu iz Nancya, te debaklu Marseillea u Češkoj."

Le Monde navodi da Auxerre nije imao previše zahtjevan posao protiv zagrebačkog Dinama, kluba kojeg je već treći put izbacio iz europskih natjecanja.

Sportski portal "Sports.fr" navodi kako su Auxerre i Lens identičnim rezultatom 3:1 potvrdili plasman u skupine Kupa UEFa protiv Dinama i ciparskog Ethnikosa. "Dinamo nije imao izgleda na gostovanju u Francuskoj. Sve iluzije oko mogućeg čuda uništio je Jelen festival. Poljak je sa dva pogotka u prvom poluvremenu otklonio sve dvojbe.

La Croix piše da Auxerre ima daleko više problema u nacionalnom prvenstvu nego u Kupu UEFA u kojem je upisao dvije lagane pobjede protiv hrvatskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!