Nogomet

Prvi poraz Gospića, Uspinjača sve bliža vrhu

Mario Lešković • četvrtak, 07.12.2006.

Nakon lošeg starta ekipa Brodosplita se budi i nakon što su Gospiću nanijeli prvi poraz u sezoni polagano se uspinju na ljestvici. Sokoli još uvijek čekaju prve bodove, Uspinjača se pobjedom u Šibeniku približila vrhu...

U susretu momčadi koje su najkvalitetnije na papiru Jarni je u posljednjim trenucima pogotkom spasio prvenstvo i svojoj momčadi priuštio bodovno približavanje momčadima s vrha. U izuzetno dramatičnoj utakmici, Brodosplit je vodio dva puta pogocima Osibova i Jarnija. Gosti se preko Ibrišimovića i Drndića vraćaju u utakmicu, da bi Ibrišimović tri minute prije kraja doveo svoju momčad u vodstvo 3:2. Brzim pogotkom u istoj minuti Banić izjednačava rezultat i kada je već bilo realno da će utakmica završiti neriješenim rezultatom, bespotrebnim prekršajem na centru ekipa Gospića je ispucala akumulirane prekršaje i dozvolila Jarniju da oproba svoj udarac. Naravno, naš bivši reprezentativac takve prilike ne propušta i snažnim udarcem odnosi i vratara Kneza i loptu u gol 27 sekundi prije kraja. Time je ekipa Gospića doživjela prvi poraz u sezoni.

Najviše koristi od poraza Gospića imala je momčad Uspinjače, koja je pobjedom u Šibeniku s nova tri boda još bliže vrhu. Oslabljeni domaćin dugo je odolijevao konstantnim napadima gostiju koji tek deset minuta prije kraja "bombom" Capara s centra igrališta dolaze u vodstvo i time lome otpor domaćina. Pogocima Grcića i Grdovića samo potvrđuju pobjedu i na najbolji mogući način najavljuju borbu za sami vrh ljestvice.

Još jedna zagrebačka momčad polako i potiho se bliži vrhu. Iako su im misli trenutno okrenute obrani naslova na najvećem malonogometnom turniru u Hrvatskoj (Kutiji šibica), Orkanovci odrađuju i obveze u prvenstvu. Ovoga puta poražena je ekipa Kijeva koja je pružila iznenađujući otpor i nakon vodstva domaćina od 2:0, svi su očekivali potop gostiju koji nisu tako mislili pa su preko Palavre i Mijatovića izjednačili rezultat. Da bi šok bio potpun, u 26. minuti Jurić dovodi goste u vodstvo. Tek tada domaćin sve baca u napad, da bi se trud isplatio tek u posljednjih sedam minuta kada najprije Suvajac izjednačava rezultat, a Hertl uzima stvari u svoje ruke i izvanrednim solo prodorom u 35. minuti ne dozvoljava iznenađenje. Minutu nakon toga Korab Morina iz kaznenog udarca s deset metara smiruje domaće navijače i postavlja konačnih 5:3.

U Dubrovniku najveći preokret. Nakon tri pogotka njihovog najboljeg igrača Gvozdena, domaći vode sa sigurnih 3:0 na poluvremenu. Gosti u nastavak ulaze kao u novu utakmicu i pet minuta prije kraja uspijevaju izjednačiti. Ali time se ne zadovoljavaju nego preko Velaga - Gudelja, Alfirevića i Delponta u potpunosti preokreću utakmicu. Neobjašnjivi pad domaći djelomično mogu opravdati izostankom trojice važnih igrača (Atijas,Salacan, Čustović).

U superzanimljivom kolu gdje su momčadi s vrha teže nego očekivano upisale bodove, još su u Splitu Torcida i Petrinjčica podijelili bodove, dok su Mejaši pobjedom u Samoboru potvrdili dobru formu, a domaćina otjerali u tešku borbu očuvanja prvoligaškog statusa.

Prva Hmnl, osmo kolo:
Brodosplit Inž - Gospić 4:3, Croatia - Uspinjača 1:4, Orkan Profectus - Kijevo JS 5:3, GOŠK - Inero 4:6, Torcida Chigra - Petrinjčica 3:3, Sokoli - Mejaši 1:3.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!