Automoto

Schumacher se kaje

Ante Kojundžić • četvrtak, 07.12.2006.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher priznao je kako jako žali zbog poteza napravljenog na posljednjoj utrci 1997. godine u španjolskom Jerezu kada je pokušao izbaciti Jacquesa Villeneuvea...

Nijemac je na toj utrci trebao biti bolji od Villeneuvea ako se htio domoći svog trećeg naslova i utrku je dobro započeo, bio je u vodstvu, no u 48. krugu Villeneuve se skroz primakao Schumiju i krenuo u pretjecanje.

Poznavatelji F1 znaju što se potom dogodilo...

Zbog tog manevra kasnije su mu od strane FIA-e oduzeti svi osvojeni bodovi te godine. ''To je nešto što bih danas napravio drugačije'', kazao je višestruki prvak misleći na opisani incident.

''Nisam netko tko može analizirati stvari odmah nakon što su se dogodile ili priznati nešto. U određenim trenucima trebam vremena da razmislim i shvatim koji sam nered napravio'', priznaje Schumi koji je sličan potez napravio i Damonu Hillu 1994. godine na posljednjoj utrci u Australiji što mu je donijelo prvi naslov u karijeri.

Schumacher za sve okrivljuje pritisak: ''Pritisak kojem se konstantno podliježem je nešto što mi se mota po glavi bez obzira što se događa. No, nemam više taj osjećaj i tu sam se promijenio. Sad sam puno opušteniji'', dodaje njemački vozač koji se na kraju ove godine povukao iz F1 nakon 16 godina, 91 pobjede i sedam naslova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!