Rukomet

Skupina II: Dankinje otpale, Šveđanke u igri za medalju

Branimir Korać • četvrtak, 14.12.2006.

Pretposljednje kolo u skupini II puno je toga razjasnilo. Posve je jasno kako su Hrvatska i Danska otpali i nemaju šanse za ulazak u borbu za medalje, a tamo će uz Rusiju Švedska, Francuska ili Španjolska...

Švedska - Španjolska 24:19

Švedska je posve zakomplicirala situaciju u skupini ubilježivši dvije pobjede u drugom krugu. Nakon što su sredile dan ranije Dansku, u drugom kolu bile su bolje i od Španjolske 24:19 te se ravnopravno uključuju u borbu za medalje. O svemu će odlučiti današnji dvoboj s Francuskom i ukoliko Švedska upiše pobjedu odlazi uz Rusiju u polufinale.

Španjolke su odigrale slabu utakmicu i posve zasluženo su visoko poražene. U prvom poluvremenu držale su priključak, ali u nastavku susreta ulaze u crnu seriju od 36. do 50. minute kada ne uspijevaju postići pogodak. Švedska to koristi i radi seriju 6:0 te bježi na nedostižnih 21:14. Susret je ovdje prelomljen, a privesti meč kraju bila je samo stvar tehnike. Najbolje kod Švedske bile su Linnea Thorstensson s pet golova te Kristina Flognman sa četiri pogotka. Madeleine Grundström skinula je 11 udaraca. Kod Španjolske Macarena Aguilar Diaz šest te Susana Fraile Celaya četiri gola. Vratarke su potpuno podbacile i zajedno obranile tek osam lopti.

Danska - Rusija 27:32

Danska se našla u istoj situaciji kao i Hrvatska porazom od Rusije 32:27. Dok je naša reprezentacija protiv Francuske do posljednjih sekundi bila u igri, Dankinje su od samog starta bile osuđene na poraz.

Rusija je sjajno otvorila utakmicu i povela sa 4:0 i to Danska više nije mogla sustići. Ipak početkom drugog poluvremena serijom 4:0 Danska je poravnala na 18:18, ali već četiri minute kasnije Rusija je bila na plus tri, a deset minuta kasnije na čak plus šest. Kod Danske najbolje su bile Henriette Mikkelsen sa sedam golova i Rikke Skov s pet, a kod Rusije Elena Polenova sedam i Irina Poltorackaja pet golova. Irina Suslina dodala je 11 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!