Nogomet

Werder opet nesretan, rumunjska bajka na teškim kušnjama

Tomislav Globan • petak, 15.12.2006.

Obzirom na stupanj natjecanja i kvalitetu preostalih momčadi, ždrijeb šesnaestine finala Kupa Uefe sasvim je očekivano iznjedrio mnogo iznimno jakih i izjednačenih parova. Udarni dvojac Kranjčarove reprezentacije, Pršo i Olić, putovat će u Izrael, dok će Werderov put prema drugom europskom trofeju u klupskoj povijesti biti na velikoj kušnji u Amsterdamu...

Kao jedan od najzanimljivijih parova šesnaestine finala ističe se dvoboj viceprvaka Njemačke i Nizozemske. Klasnićev i Vranješov Werder ove sezone zaista nema sreće s "plesom" Uefinih kuglica. Nakon što su u Ligi prvaka bili smješteni u skupinu s Chelseajem i Barcelonom, za prolaz među 16 najboljih morat će svladati četverostrukog prvaka Europe - amsterdamski Ajax.

Veliki Ajaxovi rivali, rotterdamski Feyenoord sučelit će se s Tottenham Hotspurom. Engleska momčad u šest ovogodišnjih europskih utakmica jedina ima savršeni učinak, a Feyenoordu u prilog ne ide ni činjenica da će domaću utakmicu igrati pred praznim tribinama zbog nedavnih nereda u Nancyju.

Branitelj naslova i trenutno drugoplasirana momčad La Lige - Sevilla, suočena je s nesuđenim protivnicima u prošlosezonskom finalu ovog natjecanja, bukureštanskom Steauom. Drugi rumunjski klub i trenutno vodeći u nacionalnom prvenstvu, Dinamo, također nije imao sreće. Naime, za prolaz u osminu finala trebat će svladati portugalskog diva - Benficu.

S druge strane, Srnin i Pletikosin Šahtar može biti zadovoljan jer su mogli proći i mnogo gore od duela s Nancyjom, no Francuzi su u 1. kolu izbacili Schalke, a u skupini su jedini poraz doživjeli u sudačkoj nadoknadi kod Blackburna, što jamči da će Ukrajinci imati iznimno težak posao.

Panathinaikos, klub s najviše hrvatskih igrača (Galinović, Andrić, Šerić, Bišćan) na ovom stupnju natjecanja, igrat će također protiv francuskog kluba - Lensa. Igor Budan će, pak, borbu za najboljeg strijelca Kupa Uefe nastaviti u dvobojima svoje Parme s portugalskim iznenađenjem Bragom.

Klubovi do nedavno udarnog napadačkog dvojca hrvatske reprezentacije, Prše i Olića, putovat će u Izrael. Naime, moskovski će CSKA 14. ili 15. veljače dočekati Maccabi iz Haife, dok će istog tjedna Rangersi putovati u Tel-Aviv kod Hapoela.

Kup Uefe, 1/16 finala:
1. Zulte Waregem - Newcastle United
2. Braga - Parma
3. Lens - Panathinaikos
4. Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers
5. Hapoel Tel-Aviv - Rangers
6. Livorno - Espanyol
7. Feyenoord - Tottenham Hotspur
8. Fenerbahce - AZ Alkmaar
9. Werder Bremen - Ajax
10. Spartak Moskva - Celta Vigo
11. CSKA Moskva - Maccabi Haifa
12. AEK Atena - Paris Saint-Germain
13. Benfica - Dinamo Bukurešt
14. Steaua Bukurešt - Sevilla
15. Šahtar Doneck - Nancy-Lorraine
16. Bordeaux - Osasuna

U Nyonu je nakon ždrijeba šesnaestine, odmah izvršen i ždrijeb osmine finala ovog natjecanja.

Kup Uefe, 1/8 finala:
pobjednik dvoboja 1 - pobjednik dvoboja 8
pobjednik dvoboja 11 - pobjednik dvoboja 6
pobjednik dvoboja 5 - pobjednik dvoboja 16
pobjednik dvoboja 2 - pobjednik dvoboja 7
pobjednik dvoboja 14 - pobjednik dvoboja 15
pobjednik dvoboja 3 - pobjednik dvoboja 4
pobjednik dvoboja 12 - pobjednik dvoboja 13
pobjednik dvoboja 10 - pobjednik dvoboja 9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!