Nogomet

Dvoboj divova bez opterećenja

Tomislav Pacak • srijeda, 18.10.2006.

Od trenutka kad su se izvukle skupine ovosezonske Lige prvaka, za jedan dvoboj se znalo da je poslastica prvog kruga. Chelsea i Barcelona posljednje su dvije godine stvorili ogromno rivalstvo, a sudar dva ponajbolja europska kluba ovog trenutka konačno će biti lišen velikog rezultatskog pritiska, pa bi trebali uživati u spektakularnom nogometu...

Protekle dvije sezone Chelsea i Barcelona susretali su se u osmini finala, a pritisak rezultata ipak je utjecao na nogomet koji smo gledali. Prvi put uspješniji je bio Chelsea, lani je pak Barca uzvratila i potom trijumfalno otišla do kraja. Ovoga puta takvog rezultatskog pritiska nema, Werder i Levski ipak ne bi trebali biti nepremostiva prepreka za odlazak u drugi krug, pa će nogometaši londonske i katalonske momčadi imati priliku pokazati zaista sve što znaju.

Zna to i Jose Mourinho kojem je dvoboj s Barcelonom jamačno najveći izazov svake godine: "S obzirom da je ova utakmica u skupini trebalo bi gledali sjajan nogomet, smireniji nogomet. Postoji veća šansa da momčadi igraju kako znaju jer se ne boje situacije da izgube. Također se nadam da ćemo vidjeti da utakmicu završih po 11 igrača na svakoj strani."

Chelsea ima probleme s vratarima, teško je ozlijeđen Petr Čech, nešto lakše Carlo Cudicini, pa će na gol 31-godišnji Portugalac Hilario. Njegov sunarodnjak, Mourinho, mu vjeruje: "Nije dijete, ima 30 godina i igrao je prije u Ligi prvaka. Vjerujem mu, a vjeruje mu u momčad."

Određene zdravstvne probleme imaju i Makelele, Cole i Drogba, ali očekuje se da će oni ipak biti spremni za nastup. Barcelona, pak, na Stamford Bridge stiže bez Samuela Eto'oa, no europski prvak svejedno dolazi s puno samopouzdanja.

Barca je preuzela kontrolu u Primeri, a pobjeda protiv Seville uz sjajnu igru Ronaldinha potvrdila je kako Katalonci, a i brazilski virtuoz, dolaze u pravu formu u najvažnijem razdoblju; naime, već ovog vikenda čeka ih dvoboj s Realom u Primeri.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Rijkaard ne može računati na Bellettija koji je ozlijedio rame, umjesto njega u momčad će uskočiti Zambrotta. Bez obzira na izostanke važnih igrača u oba sastava, večerašnji ogled ima sve pretpostavke da zaista ispuni sva očekivanja koja gledatelji imaju od dviju vjerojatno najboljih europskih momčadi protekle dvije godine.

U velikoj sjeni dvoboja u Londonu odigrat će se i još sedam zanimljivih susreta. Werder će protiv Levskog tražiti pobjeda koja bi mu vratila šanse za drugi krug, dok Bugari love prvi bod u Ligi prvaka.

U skupini B, Inter si nikako ne može dopustiti novi kiks, pa bi sve osim uvjerljive pobjede kod kuće protiv Spartaka bilo veliko iznenađenje. Istodobno, stopostotni Bayern gostuje kod također stopostotnog Sportinga, pobjednik već polako može razmišljati o osmini finala.

U vrlo izjednačenoj skupini C, Liverpoola čeka nimalo težak posao kod Bordeauxa koji mora pobijediti želi li ostati u utrci za drugim krugom, a u sličnoj poziciji je i Galatasaray koji ugošćuje PSV.

Šahtar bez nekolicine prvotimaca, ali vjerojatno s Pletikosom na vratima putuje na jako neugodno gostovanje u Valenciju, a vruće će biti i Romi koja gostuje u Pireju kod Olympiacosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!