Nogomet

Valdes: "Barcelona je osobni izazov Mourinhu"

Tomislav Pacak • srijeda, 18.10.2006.

Chelsea i Barcelona uspjeli su u samo dvije godine stvoriti zaista vruće rivalstvo, pa neutralnim gledateljima na ruku ide činjenica da je ždrijeb Lige prvaka već treću godinu zaredom sučelio ta dva europska giganta. Ionako napetu atmosferu koju su stvorili dosadašnji okršaji dodatno podgrijavaju izjave igrača obiju momčadi. Sada je ulja na vatru dodao vratar Barcelone Victor Valdes...

Za razliku od protekle dvije godine, Chelsea i Barcelona ovom će se prigodom sastati u grupnom dijelu natjecanja, pa nema takvog pritiska rezultata kao što je slučaj bio u osmini finala gdje su se engleski i španjolski prvak sastajali prošle i pretprošle sezone.

Iako je do sada ukupni rezultat izjednačen (Chelsea je prošao dalje prije dvije sezone, Barca prošle), Valdez je na temelju tih dvoboja zaključio da je Barcelona neosporna bolja momčad: "Ne bojim se Chelseaja jer smo u protekle dvije godine demonstrirali da smo superiorna momčad i da igramo bolje od Chelseaja. To je istina."

Zanimljivo, španjolski vratar je Sky Sportsu izjavio da bi radije igrao u eliminacijskoj fazi natjecanja: "Ove utakmice su uvijek zanimljive zbog interesa medija i publike, ali ja bih volio igrati opet u eliminacijskoj fazi. Zanimljivo je izbaciti londonsku ekipu, ali u ovoj fazi natjecanja mislim da su obje momčadi favoriti za prolazak."

Valdez smatra kako trener Chelseaja Jose Mourinho ima posebne motive u dvoboju s Barcelonom: "Chelsea je vrlo nervozan kad igra protiv nas i ima puno pritiska s klupe. Imam dojam da je Mourinhu ovo poseban dvoboj i želi pobijediti pod svaku cijenu. Portugalac ima nešto s Barcelonom i za njega je ovo finale Lige prvaka. Puno puta izgleda kao da je to njemu osobni izazov."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!