Nogomet

Werder srušio Bayern i okupirao vrh

Petar Plevnik • subota, 21.10.2006.

U derbiju osmog kola Bundeslige Werder je na svom terenu svladao Bayern i tako sam zasjeo na čelo ljestvice. Drugdje, uglavnom su se radovali domaćini, tek je Energie uzeo tri boda na strani. Hertha i Schalke nisu imali lagan posao, ali su ipak zabilježili pobjede...

Posljednjih godina susreti Werdera i Bayerna s razlogom nose epitet najvećeg njemačkog derbija. Da je tomu tako, ova dva kluba dokazala su i danas. Od prve minute Werder je Bavarcima jasno dao do znanja da želi tri boda. Takav stava domaćinima se isplatio već u 11. minuti, kada bivši igrač Bayerna Frings u 16-ercu gostiju pronalazi Diega, a Brazilac nemilosrdno od grede šalje loptu iza leđa nemoćnog Kahna, za slavlje na rasprodanom Weseru.

I nakon vodećeg pogotka Werder je nastavio s boljom igrom. Nagrada za to stigla je u 34. minuti, nakon što Wome koristi loše postavljeni živi zid Bavaraca te udarcem sa preko 20 metara udvostručje vodstvo domaćina. Da gosti na odmor odu s nadom u preokret pobrinuo se Makaay u 37. minuti, koji na dodavanje Pizarra smanjuje na 2:1, a da Werder na poluvrijeme ipak ode s prednošću pobrinuo se i vratar Wiese, koji u 41. minuti sjajno reagira na udarac Lucia.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nastavak susreta bolje otvaraju Bayern, dok se domaćini uglavnom orijentiraju na neugodne kontranapade. Iz jednog takvog Werder je stigao do trećeg pogotka. Wome je centrirao s lijeve strane, a nesretni Lucio vrhom kopačke skrenio loptu iza leđa Kahna, donijevši Werderu tri boda i potvrdu prvog mjesta na ljestvici, dok je Bayern dožvio već treći uzastopni gostujući poraz u Bundesligi. U redovima Werdera do 84. minute igrao je Jurica Vranješ.

U vrlo slabom susretu odigranom u Wolfsburgu, istoimeni domaćin i gosti iz Stuttgarta podijelili su bodove, odigravši 1:1, čime je Stuttgart nastavio niz neporaženosti na gostujućim terenima. Domaćine, koji su uglavnom jalovo napadali, u vodstvo je doveo Hanke u 26. minuti, dok je konačnih 1:1 djelo Gomeza u 31. minuti.

Hertha je protiv gostiju iz Mönchengladbacha prekinula seriju od tri susreta bez pobjede, slavivši tešku ali zasluženu pobjedu od 2:1, dok Borussia i dalje ostaje bez boda na gostujućim terenima. Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, nakon samo pet minuta igre u nastavku domaćini dolaze u vodstvo. Strijelac za vodstvo bio je Mađar Dardai, na asistenciju Pantelića. Gosti se ne predaju te preko iskusnog Neuvillea u 63. minuti koriste loše postavljanje domaće obrate te dolaze do izjednačenja. Ipak, 10 minuta kasnije, Hertha dolazi do zaslužene pobjede, nakon što je Šimunić dugom loptom pronašao Pantelića, koji se riješava dva braniča te svojim pogotkom donosi Herthi tri boda. Uz odličnog Šimunića, koji je odradio svih 90. minuta, od 74. minute u igri je bio i Srđan Lakić.

Schalkeu je u dvoboju protiv Hannovera bilo dovoljno solidnih prvih 45 minuta kako bi osigurao tri boda i drugu poziciju na ljestvici. Domaćini su u vodstvo došli u 18. minuti, kada Bajramović koristi smušenost gostujuće obrane i zabija za 1:0. Devet minuta kasnije, nakon sjajne akcije Kuranyia i Lincolna, lopta dolazi do Kobiashvilia, koji iz neposredne blizine matira Enkea. Početkom drugog dijela gosti se bude i preko Yankovau 52. minuti smanjuju rezultat, no do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

U dvoboju dvaju novaka u ligi, Energie iz Cottbusa uspio je na gostovanju u Aachenu prekinuti niz nepobjedivosti Alemannije od dolaska Michaela Frontzecka na klupu. Domaćini su sjajno otvorili susret, došavši u vodstvo nakon 16. minute igri, pogotkom bivšeg igrača Cottbusa, Rumunja Reghecampfa. Međutim, u nastavku susreta preokret gostiju. Najprije je Munteanu u 65. minuti zabio za 1:1, da bi drugu gostujuću pobjedu svojoj momčadi donio Rost u 75. minuti.

Arminia iz Bielefelda nastavila je sa odličnim igrama na domaćem terenu. Nova tri boda domaćinima donio je Westermann u 73. minuti.

Bundesliga, osmo kolo:
Alemania - Energie 1:2
Arminia - Mainz 1:0
Werder - Bayern 3:1
Hertha - Borussia (M) 2:1
Wolfsburg - Stuttgart 1:1
Schalke - Hannover 96 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!