Nogomet

"Kopljanici" poderali Feyenoord, PSV zaustavio AZ

Tomislav Pacak • nedjelja, 22.10.2006.

Osmo kolo nizozemske Eredivise donijelo je dva velika dvoboja. U najvećem derbiju nizozemskog nogometa, Ajax je trijumfalno prošetao Kuipom pregazivši Feyenoord s 4:0 potvrdivši prvo mjesto na ljestvici. Istovremeno, u dvoboju 2. i 3. momčadi prvenstva, PSV je nanio prvi poraz AZ-u...

Ajax je zaista impresivno svladao najvećeg rivala koji ove godine igra u katastrofalnoj formi. Feyenoord nije loše otvorio susret, no nakon prvog pogotka gostiju domaćin se raspao, a Ajax je igrao sve bolje. Briljantni Klaas-Jan Huntelaar utišao je Kuip pogotkom glavom nakon kornera u 11. minuti, a da navijače Feyenoorda čeka dugačak dan potvrdio je Huntelaar novim pogotkom u 38. minuti, nakon asistencije također raspoloženog Kennetha Pereza.

Drugi dio nije donio ništa bolji scenarij za Feyenoord. Perez je već u 50. minuti zabio za 3:0 s bijele točke nakon što je Huntelaar izborio jedanaesterac, a potom je nakon sat vremena igre ista kombinacija režirala i četvrti pogodak, opet je strijelac bio Perez. Neposredno prije toga domaći su ostali bez Van Hooijdonka koji je dobio crveni karton, a mizerno poslijepodne za Feyenoord crvenim kartonom je zaključio Pardo.

PSV je preskočio AZ na drugom mjestu pobijedivši u međusobnom susretu s 3:1. Da Costa je u 11. minuti doveo PSV u vodstvo, a susret je praktički riješen u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada su Mendes i Kone zabili za 3:0. Van Gaalova momčad uspjela je tek smanjiti pogotkom De Zeeuwa u 71. minuti.

Nakon osam kola, Ajax je prvi s 21 bodom, PSV ima 19, AZ 17, dok je Feyenoord tek osmi s 11 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!