Nogomet

Babić usmjerio Apotekare

Tomislav Pacak, Petar Plevnik • subota, 28.10.2006.

Marko Babić u devetom je kolu Bundeslige postigao svoj prvi ovosezonski pogodak i tako usmjerio Bayer prema pobjedi na gostovanju kod Borussije (M). Pobjede su upisali i Bayern, Wolfsburg i Energie, dok su HSV i Nürnberg upisali nove remije...

Nakon poraza od Werdera u prošlom kolu, Bayern je na rasprodanoj Allianz-Areni dočekao Eintracht iz Frankfurta, koji je u dosadašnjih osam kola zabilježio čak sedam neriješenih ishoda. Sve dvojbe oko pobjednika Bavarci su riješili već u prvih pola sata igre. Najprije je Makaay u 24. minuti pogodio za 1:0, da bi pet minuta kasnije van Bommel udvostručio vodstvo domaćina.Prigodu da dodatno poveća vodstvo Bayerna propustio je Pizarro, promašivši 11-erac u 45. minuti. I ono malo nade, gostima je u 64. minuti crvenim kartonom uništio Vasoski.

U Mönchengladbachu su snage su odmjerile dvije momčadi koji su se tijekom tjedna oprostile od Kupa, Borussia i Bayer Leverkusen. Bolje su snašli gosti koji su upisali više nego zasluženu pobjedu od 2:0. Bolje dane za Apotekare u 12. je minuti prvim ovosezonskim pogotkom najavio naš Marko Babić, koji se, čini se, vraća u nekadašnju formu. Zanimljivo, Babić je pogodak postigao svojom "slabijom" nogom, desnom. Sve dvojbe oko pobjednika gosti su riješili u 74. minuti, kada Voronin, na dodavanje Schneidera, pogađa za 2:0.

Iako su u prošlom kolu došli do boda u Dortmundu, nogometaši Bochuma brzo su se vratili starim navikama - porazima. U devetom susretu momčad Marcela Kollera doživjela je i šesti prvenstveni poraz. Sva tri boda iz Bochuma ovaj je put odnio Wolfsburg, zahvaljujući pogotku Hankea iz 25. minute. Za domaćine je od 69. minute nastupio Ivo Iličević.

Za razliku od Bochuma, Energie iz Cottbusa puno se bolje snašao u prvoligaškom društvu. Momčad sa Istoka upisala je novu domaću pobjedu, potpuno zasluženo svladavši Herthu sa 2:0. Najbolju moguću prigodu za vodstvo Energie je imao u 20. minuti, kada Boateng u 16-ercu domaćina ruši Kukielku, no Munteanu s bijele točke promašuje čitav gol. Neiskorišteni 11-erac domaćinima se umalo osvetio prije odlaska na odmor, kada Pantelić izlazi oči u oči sa Piplicom, no nekadašnji vratar Segeste sjajnom intervencijom spašava svoju momčad.

I u nastavak susreta bolje su ušli domaćini, što im se isplatilo u 66. minuti, kada Gunkel koristi loše postavljeni živi zid gostiju te udarcem sa oko 25 metara pogađa mrežu Herthe. Dodatan udarac ambicije gostiju doživjele su u 78. minuti, kada Okoronkwo zbog udaranja Szelesija zarađuje izravni crveni karton. Brojčanu prednost domaćini koriste sedam minuta prije kraja te pogotkom Shaoa potvrđuju pobjedu.

Nürnberg je na domaćem terenu protiv dortmundske Borussije došao do sedmog uzastopnog remija, odigravši 1:1. Nakon brojnih propuštenih prilika u prvih 45 minuta, posebice s domaće strane, na pogodak se čekalo do 59. minute. Degen je u 16-ercu Borussije neoprezno startao na najopasnijeg domaćeg napadača Mintala, a Mnari iz 11-erca pogađa za 1:0. Najbolju prigodu da dotuče goste imao je Vittek u 74. minuti, no gostujući vratar Weidenfeller izlazi kao pobjednik iz situacije jedan na jedan. Kazna za domaćine uslijedila je šest minuta prije kraja susreta, nakon što je Tinga iskoristio nesmotrenost domaće obrane te sa pet metara svladao nemoćnog Schäfera.

Nakon što je u prošlom kolu u Leverkusenu dosoi do prve pobjede u novoj sezoni, HSV nije isto uspio ponoviti danas na domaćem terenu protiv Hannovera. Unatoč brojnim prigodama s obje strane, 57 000 gledatelja na rasprodanoj AOL Areni nije vidjelo pogodak.

Bundesliga, 9. kolo:
HSV - Hannover 96 0:0
Bochum - Wolfsburg 0:1
Nürnberg - Borussia (D) 1:1
Energie - Hertha 2:0
Bayern - Eintracht 2:0
Borussia (M) - Bayer 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!