Nogomet

Varteks - Pula: Nije išlo s ni s bijele točke

Marko Kljaić • subota, 28.10.2006.

Iz minute u minutu

12 - Halilović dobro prolazi i puca s ruba kaznenog prostora, a lopta odlazi za nekoliko centimetara pokraj gola.
19 - Slobodan udarac Varteksa, Šafarić izvodi, a Prahić ostaje sam na petercu, no puca preko gola.
21 - Ipša griješi, Kalinić puca s ruba kaznenog prostora, ali Mađarić sigurno brani.
23 - Dobra akcija Varaždinaca, centaršut Melnjaka prema Noviniću, koji ne pogađa, natrčava Jertec i puca preko gola.
27 - Dugačka akcija Varteksa, gdje na kraju Novinić puca pokraj gola
31 - Mađarić loše ispucava, lopta dolazi do Kalinića, koji ulazi u kazneni prostor, no Pokrivač u posljednji trenutak ispucava
32 - Korner Puljana, obrana Varteksa ne čisti, a na drugoj stativi je sam Marko Radas, no puca vrlo lošte u izglednoj situaciji
33 - Papa iz voleja preko gola
45 - Kalinić ima idealnu prigodu
49 - Polukontra Varteksa, Šafarić lijepo ostavlja za Melnjaka, koji puca otprve, ali pokraj gola.
59 - Ćaćić puca s ruba kaznenog prostora, Iveša brani
64 - Šafarić puca pokraj gola
67 - Velika prigoda Puljana, no Ramadanijev udarac blokiran od obrane Varteksa
68 - Nakon kornera, Budicin glavom puca preko gola
70 - Ubačaj s desne strane, Kalinić natrčava i puca za malo pokraj gola
73 - Novinić se "hrva" s Jurićem, koji na zemlji loptu lovi rukom. Šafarić puca oštro, ali Iveša sjajno brani njegov udarac
85 - Jertec puca, Iveša brani
89 - Ipša sam pred Ivešom, vratar gostiju brani
90 - Centaršut Vuka s lijeve strane, Novinić glavom pored gola.

Varteks u šestoj domaćoj utakmici, prvi puta ove sezone nije stigao do pobjede pred domaćim navijačima. Puljani su se pokazali vrlo dobrim protivnikom, ukočili su sve glavne opasnosti iz redova Varteksa, a u presudnom trenutku odlični vratar Vanja Iveša obranio je i kazneni udarac kapetana Varteksa Nikole Šafarića.

Od samog početka se vidjelo da to neće biti pretjerano atraktivna utakmica, Puljani su bili orijentirani na defanzivu, igrali agresivno na igrače Varteksa, a prve (polu)prigode imali su Varaždinci. Ponovno vrlo dobri Prahić imao je na glavi loptu za pogodak, no pucao je preko gola. Potom u 23. minuta nova izgledna situacija za Varteks, no nakon centaršuta Melnjaka, Novinić glavom puca loše, a na loptu natrčava Jertec, čiji pokušaj gosti blokiraju.

Navijači domaćih igrača «smrznuli» su se u 32. minuti, kada je nakon kornera lopta došla do Radasa na drugoj stativi. Branič Puljana, koji je igrao odlično protiv Varteksa, puca vrlo loše s pet metara i neometan. A na samom kraju prvog poluvremena, još bolja prigoda Puljana. Ponovno lopta na drugoj stativi, neometan Kalinić, ali njegova lopta završava u stativi.

U nastavku ipak nešto bolji Varteks, no i dalje bez većih prigoda. Prigode su ponovno bile na strani gostiju. Bivši Varteksovac Zedi Ramadani u 67. minuti je mogao do pogotka, ali su Mađarić i Ipša otklonili opasnost. Potom u 70. minuti Kalinić još jednom pogađa okvir gola Varteksa.

A onda najveća prigoda na utakmici za Varteks. Novinić «krade» loptu u kaznenom prostoru Puljana, a Marko Jurić na zamlji igra rukom. Kovačić pokazuje na bijelu točku, Šafarić puca oštro, ali Vanja Iveša odlično brani.

Varteksovci igraju još otvorenije nakon promašenog kaznenog udarca, no pitanje zašto tako nisu igrali od početka utakmice. Jertec pokušava nogom u 85. minuti, a Ipša izlazi sam pred Ivešu u 89. minuti. Ipak, vratar Puljana je u oba navrata potvrdio epitet junaka susreta. Na kraju i Novinić ima idealan centaršut od strane mladog Gorana Vuka, no puca pored gola.

Izjave nakon utakmice:
Zlatko Dalić: Teška utakmica, borbena s obje strane, Pula se pokazala kao vrlo dobra momčad, koja se odlično branila. Nismo pokazali efikasnost prema naprijed, imali smo i penal i još neke situacije koje nismo realizirali. Vezni igrači nisu napravili praktički ništa, možda se Ćaćić vraća, što je dobitak, no bočni igrači Melnjak i Jertec nisu bili na visini. S bodom na kraju moram biti zadovoljan, nisam presretan, no što je tu je.
Krunoslav Jurčić: Ponosan sam na svoje dečke, koji treniraju i rade u vrlo teškim uvjetima, da sada ne ponavljam. Stvarno su danas odigrali vrlo dobro, uspjeli smo spriječiti Varteks da napravi nešto više, čak mi se i čini da smo imalo bolje prigode. Sve doživljavam vrlo emotivno, tako sam i tijekom utakmice prilično burno reagirao, i moram se naučiti kontrolirati. O sucu ne bih govorio.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!