Nogomet

Šibenik - Dinamo: Kužeov kraj?

Ivana Jurica • subota, 04.11.2006.

Jaka bura, ali i televizijski prijenos bili su glavni razlozi što se na tribinama Šubićevca nije skupio onoliko velik broj gledatelja kao protiv Hajduka. Ali većina onih koja je došla, otišla je kući sretna i zadovoljna jer su Šibenčani uspjeli poraziti renomiranog gosta koji nije pružio igru dostojnu prvaka.

Prvu priliku imali su domaćini. Kristijan Čaval izveo je korner, ali šibenski Brazilac Gabriel iz dobre prilike nije uspio matirati Filipa Lončarića. Prvi pokušaj gostiju djelo je Davora Vugrineca u 9. minuti utakmica, ali lopta je otišla pored gola. Dvije dobre prilike imao je i Jure Guvo, najaktivniji igrač u domaćim redovima na početku utakmice.

Dinamo je do vodstva stigao zaista predivnim pogotkom Luke Modrića u 21. minuti. Bio je to udarac sa ruba šesnaest metara, a lopta se od grede odbila u mrežu. Igralo se obostrano otvoreno, ali bez nekih izrazito izglednih prilika. Pokušavali su Čaval za domaće, odnosno, Eduardo i Vugrinec za goste, ali rezultat se nije mijenjao.

Do promjene je ipak došlo u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Čaval je izveo korner sa lijeve strane, Zoran Roglić je loptu vratio u sredinu, gdje je na drugoj vratnici bio Marko Kartelo koji je izjednačio rezultat. S tim se rezultatom i otišlo na odmor.

U nastavak su domaći igrači ušli puno agresivnije. Puno im je značio i ulazak Dražena Govića. Njegove dobre lopte dva su puta u gol šansu izbacile Antu Rukavinu, ali njegov je jedan udarac otišao pored gola, a u drugoj prilici odlučio se na asistenciju i pogriješio. Nažalost, Gović se opet ozlijedio i igru je napustio u 81. minuti.

U 61. minuti nova radost za domaće navijače. Akciju je započeo vratar Silvije Čavlina, napucao je daleko jednu loptu, stigla je ona do Jure Guve koji je asistirao Anti Rukavini za njegov sedmi prvenstveni pogodak. Nakon pogotka Hajduku, Ante je tako gol postigao i Dinamu.

Drugi pogodak dao je krila Šibenčanima. Uvidjeli su da se danas mogu nositi sa Dinamom, pa su grizli kao osice. Dinamo je krenuo na sve ili ništa. Trener Josip Kuže je u napad poslao i Vedrana Ćorluku, ali bez rezultata.

Do kraja su dinamovci pokušavali stići barem do remija, ali bez uspjeha. Danas vrlo sigurna šibenska obrana rješavala je sve njihove pokušaje. Najveću priliku gosti su propustili u 87. minuti kada je Ćorluka glavom spustio loptu za Vugrinca, a on ju je poslao preko gola u vrlo izglednoj šansi.

Posljednji zvižduk suca Ivana Novaka Šibenčani su dočekali uzdignutih ruku, nošeni pjesmom cijele zapadne tribine. Bili su veseli kao mala djeca. Imali su i zašto, jer ne pobjeđuje se prvak svaki dan na Šubićevcu.

Trener Šibenika Ivan Pudar: ''Drago mi je da moji prijatelji tipuju ono najbitnije, da će Šibenik sigurno dati gol. Ali, eto, dali smo dva, pobijedili. Vidite i sami po meni da sam izuzetno miran. Čestitam momcima. Sutra je novi dan, novi trening. Belupo je već u srijedu. Treba dalje, oporavit ove momke koji su dali sve od sebe. Njima trebate čestitati, oni su ti koji su stvarno izginuli, dali zadnji atom snage.''

Trener Dinama Josip Kuže: ''Otprilike sam predviđao poteškoću ove utakmice, iako utakmica nije tako izgledala. Mislim da smo nakon 1:0 prilično dobro kontrolirali i meni je mirisalo da ćemo zabiti gol. Nažalost, bili smo nepažljivi u zadnjoj minuti ili zadnje dvije minute prvog poluvremena. Doveli utakmicu do toga da odlučuje jedan potez ili jedan pojedinac. To se desilo kroz individualnu akciju Rukavine koji je poentirao. Mi snage više nismo imali da utakmicu dovedemo u pozitivan rezultat.''

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!