Nogomet

Kolektivna ostavka IO Pule, HNS u "spasilačkoj misiji"

HINA • ponedjeljak, 04.12.2006.

Nakon što je trener Pule Krunoslav Jurčić u subotu po završetku posljednje utakmice jesenskog dijela prvenstva protiv Cibalije podnio neopozivu ostavku, isto su učinili i članovi Izvršnog odbora kluba. Kolektivnom ostavkom Izvršnog odbora eskalirala je kriza u pulskom prvoligašu o čemu je novinare danas izvijestio predsjednik kluba Korado Soldatić.

"Moramo se suočiti s okrutnom realnošću a ona je takva da je klub pred gašenjem. Uprava je nemoćna, mi smo učinili sve da animiramo lokalnu zajednicu i istarsko gospodarstvo, no sve je nažalost ostalo na pokušajima" - kazao je predsjednik kluba Korado Soldatić najavivši za 20. prosinca skupštinu kluba.

"Kada čelnici ove Županije i Grada nisu uspjeli svojim političkim autoritetom animirati istarske gospodarstvenike teško je bilo očekivati da ćemo mi uspjeti u tome. Vidjet ćemo još što ćemo poduzeti, vjerojatno ćemo klub predati u ruke Grada, no takvu mogućnost još uvijek ispitujemo s pravne strane" - poručio je Soldatić.

Inače, igrači su isplaćeni tek za mjesec lipanj i to u nekoliko rata, a klub ima dugovanja isključivo prema njima i klupskim zaposlenicima u iznosu od oko četiri milijuna kuna.

"Ne želimo više stvarati gubitke, jednostavno ne možemo više voditi klub i stoga ćemo se povući. Ukoliko netko smatra da to može voditi, sada mu je prilika da dođe u klub" - zaključio je predsjednik kluba Korado Soldatić.

Sada već bivši trener Puljana Krunoslav Jurčić koji je tako okončao svoj drugim mandat na klupi pulskog prvoligaša izrazio je nezadovoljstvo što je momčad u posljednje vrijeme radila u uvjetima nedostojnim trećeligaša.

"Previše sam pričao u posljednje vrijeme i to nije poželjno za trenera. U klubu vlada beznađe i ne vidi se izlaz iz ove bezizgledne situacije. Na ljude koji vode klub suvišno se ljutit, trudili su se ali očito više od ovoga ne mogu" - zaključio je Jurčić koji je pritom pohvalio igrače koji su, kako je rekao "do posljednjeg trenutka trenirali i odrađivali svoje obveze".

Danas u Puli boravi i izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kojeg vodi glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, a glavna svrha njihovog posjeta je projekt stadiona "Aldo Drosin", ali se u razgovorima s čelnicima lokalne samouprave neće moći zaobići aktualna situacija u puskom prvoligašu.

Govoreći o dovršetku stadiona gradonačelnik Miletić je ustvrdio kako postoji politička volja da se ovaj infrastrukturni objekt dovrši, za što će se, kako je rekao, nedvojbeno osigurati dostatan novac.

Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić bio je oprezan u prognozama, jer je po njegovim riječima "HNS već u dva navrata izigran po tom pitanju".

"Dolazi 2007. godina kada UEFA preuzima kompetencije nad klubovima i zato HNS osluškuje koje sredine mogu ispuniti nove kriterije. Ukoliko se ovaj stadion ne dovrši do početka iduće sezone, na drugom stadionu na Verudi morat će se učiniti određeni zahvati", naglasio je Srebrić izrazivši pri tome nadu kako će se ipak ispoštovati rokovi dovršetka gradskog stadiona.

Govoreći o alarmantnoj situaciji u pulskom prvoligašu, kojemu prijeti gašenje, Srebrić je iskazao nevjericu što Istra kao iznimno jaka gospodarska regija, ne iskazuje nikakav interes za ulaganje u sport.

"Maksimalnom mobilizacijom svih institucija u županiji još uvijek se može pronaći pravo rješenje", poručio je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je potom nazočio izbornoj skupštini Nogometnog saveza Istarske županije.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!