Zimski sportovi

Ana Jelušić: "Spremna sam za postolje"

Davor Sajko • utorak, 02.01.2007.

Pripreme za ovogodišnje izdanje Snježne kraljice krenule su u posljednju fazu. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima staza podno sljemenskog tornja staza je spremna, a svoje impresije pred novinarima dale su dvije hrvatske prdstavnice koje će se spustiti niz Crveni spust u četvrtak, Ana Jelušić i Sofija Novoselić...

Uz dvije hrvatske predstavnice, Anu i Sofiju, konferenciji za novinare prisustvovao je i Srećko Ferenčak koji je tek ukratko potvrdio da je sljemenska staza u potpunosti spremna za 70-ak skijašica i da bez obzira na noćašnju kišu i novonapadali snijeg, održavanje utrke nije u niti jednom trenutku nije bilo upitno.

Trenutačno najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić pun je optimizma. "Nakon Semmeringa i osvojenog četvrtog mjesta otišla sam do naše baze u Innerkremsu gdje sam trenirala do jučer. Jučer sam se vratila u Zagreb i odmah otišla na Sljeme da vidim stazu. Bez obzira na loše vrijeme tijekom jučerašnjeg dana, mislm da to neće utjecati na stazu." Osim što je uvjerena da će staza biti spremna za najbolje svjetske skijašice, Ana je uvjerena u svoj uspjeh. "Pročitala sam da je vrijeme za postolje i nakon dva četvrta mjesta stvarno je tako. Neću si dati neki imperativ, ali dat ću sve od sebe u četvrtak na Sljemenu i mislim da mogu puno, a na kraju i do postolja. Istina imam malo problema sa mekanim stazama, ali dat ću sve od sebe. Spremna sam za postolje.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Uz Anu konferenciji za novinare je po prvi puta u svojoj karijeri prisustvovala i Sofija Novoselić na kojoj se vidjela trema zbog koje su se odgovori svodili na "da" i "ne", no uz pomoć glasnogovornika Ozrena Müllera Sofija je dala svoje impresije uoči sljemenske utrke. "Nastupala sam na sjevernoameričkoj turneji i sad nisam bas zadovoljna formom. No, glavno da sam zdrava i vidjet ćemo što ću napraviti uz četvrtak na Sljemenu." Kratka je bila Sofija, Ozren Müller je izvjestio i o trenutačnom interesu za predstojeću utrku.

"Prodaja karata za utrku ide svojim tijekom te je do sada prodano preko 5.000 karata i s obzirom na praznike i dobru prognozu za četvrtak očekujem da će interes i porasti." Osim dobre prodaje bez obzira na vremenske nepogode, sutrašnje javno izvlačenje na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti će popraćeno koncertom još jedne svjetske atrakcije, Kool & The Gang. Izvlačenje startnih brojeva na rasporedu je sutra u srijedu u 19 sati na glavnom zagrebačkom trgu.

Većina skijašica dolazi tijekom sutrašnjeg dana, a zbog loših uvjeta neće biti moguće slobodno treniranje na Crvenom spustu te će biti postavljene tek dvije staze potrebne za dvije vožnje trećeg izdanja sljemenske utrke Svjetskog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!