Nogomet

Inter se vratio na vrh

Branimir Korać • nedjelja, 15.10.2006.

Nakon šestog kola talijanske Serie A, na vrhu ljestvice je ponovno milanski Inter. Pobjedom nad Catanijom 2:1 Inter je iskoristio poraze Rome i Palerma te preuzeo vodeću poziciju u prvenstvu...

Inter je nekako uspio doći do pobjede na svom terenu protiv Catanije s 2:1, puno teže od očekivanja. Mancinijeva momčad još jednom nije briljirala, ali Catania to nije iskoristila. Gosti su u 15. minuti šokirali San Siro pogotkom Mascare, no do poluvremena domaćin uspijeva barem poravnati i to preko Stankovića u 29. minuti. U drugom dijelu Inter stvara pritisak, a prvu ogromnu priliku propušta u 69. minuti Cruz koji ne realizira jedanaesterac. Ipak, u 75. minuti Stanković lijepim volejem donosi Interu prednost i pobjedu.

Prvi ovosezonski gostujući poraz upisala je Roma koja je gostovala kod Reggine. Domaćin je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Nicole Amorusa u 48. minuti. Gosti oslabljeni neigranjem nekolicine prvotimaca nisu uspjeli zadržati stopostotan učinak na gostovanjima.

U dramatičnom susretu u Palermu Atalanta je iznenadila i ostvarila pobjedu 3:2. Iako je domaćin posljednjih 20 minuta imao veliku inicijativu, nije uspio doći barem do izjednačujućeg pogotka. Strijelci za Atalantu bili su Doni, Rivalta i Tissone, a za domaćina Bresciano i Corini.

Prvu pobjedu ove sezone ubilježio je Torino svladavši u derbiju začelja Chievo s 1:0. Roberto Stellone pogotkom u 48., minuti donio je vrijedna tri boda domaćinima.

Prvu pobjedu i dalje traži Parma koja je na Tardiniju poražena od Udinesea s visokih 3:0. Vrlo brzo gosti su došli do 2:0 pogocima Muntarija u osmoj i Iaquinte u 12. minuti, a talijanski reprezentativac tresao je mrežu još jednom, u 66. minuti za konačnih 3:0. Igor Budan igrao je za Parmu do 64. minute.

Nakon šest kola bez pobjede je i Ascoli koji je ugostio Livorno i ubilježio poraz 2:0. Saša Bjalonović igrao je za poraženu momčad do 69. minute kada je zamijenjen. Gosti su do pobjede došli pogocima Danileviciusa u 24. i Filippinija u 63. minuti.

Fiorentina se sve više približava pozitivnoj bodovnoj bilanci. U gostima je svladala Empoli s 2:1 i sada je na minus deset bodova. Mutu i Toni donijeli su pobjedu Fiorentini nakon što je Matteini doveo domaćina u vodstvo.

Burno je bilo u posljednjem današnjem susretu. Lazio i Cagliari odigrali su bez pogodaka, ali susret je obilovao uzbuđenjima. Prvo je u devetoj minuti Oddo promašio jedanaesterac, nakon čega su obje momčadi nanizale nekoliko zanimljivih prilika. U završnici susreta, u sudačkoj nadoknadi podijeljena su čak tri crvena kartona. Kod Lazija je isključen Oddo, a kod gostiju Conti i Bizera.

Serie A, šesto kolo:
Reggina - Roma 1:0, Torino - Chievo 1:0, Palermo - Atalanta 2:3, Parma - Udinese 0:3, Inter - Catania 2:1, Ascoli - Livorno 0:2, Empoli - Fiorentina 1:2, Lazio - Cagliari 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!