Rukomet

Đakovo za dlaku do bodova

Ivana Strahija • nedjelja, 15.10.2006.

U I HRL se zbog igranja međunarodnih utakmica tempo prvenstva nakratko usporio, a klubovi svaki tjedan nadoknađuju dugove. Ipak, odigrana je većina utakmica 7. kola, a jedine nepoznanice su Split - Osijek i Karlovac - Zagreb...

Pipo pao!

U skupini A Poreč je nakratko zasjeo na čelo ljestvice, pobjedom nad Varaždincima, no treba pričekati utakmicu Karlovca i Zagreba da vidimo hoće li Porečani i dalje ponosno nositi titulu prve momčadi skupine. Do bodova su Porečani došli vrlo odlučnom igrom, a svoju premoć jasno dokazuju već u 12. minuti, kad imaju +10. Varaždinci su mogli i gore proći da im u drugom dijelu susreta nije konačno proradio napad, uz istovremeno posrtanje domaće obrane.

Crikvenica je na gostovanju u Velikoj Gorici teško poražena. Igrači Gorice vrlo su lako razmontirali neozbiljne goste, pa već do 19. minute vode +10. Nakon toga su se domaćini mogli poigravati sastavom, pa su priliku za igru dobili svi igrači Gorice, koji su do kraja susreta ostvarili zavidnih +12.

U skupini B dakako je najvažnija vijest ona da je do sada nepobjedivi Pipo pokleknuo u Dubravi. Premda su favorizirani gosti vodili većim dijelom susreta, Dubravčani kao da su odlučili pobijediti pod svaku cijenu. U posljednjoj minuti domaćini izjednačuju, a gosti rade prekršaj u napadu, što igračima Dubrave daje prigodu da zabiju posljednji pogodak.

Agram Medveščak svladao je na domaćem parketu Metković s uvjerljivih +9. Ovi će bodovi Medvjedima dobro sjesti nakon jednog europskog i jednog domaćeg poraza. Iako rezultat to ne pokazuje, igrači Agrama baš i nemaju razloga biti ponosni na svoju igru, a posebno su im bolna točka vratari.

Iznimno je napeto bilo u Đakovu, gdje su domaćini odigrali utakmicu s gostima iz Rijeke. Đakovo vodi od početka susreta, dok Zamet vrlo uspješno lovi izjednačenje. Pobjedu su domaćini osvojili tek u posljednjim sekundama, kad iz kaznenog udarca precizno pogađa Pejić za konačnih 30:29.

Novi prvoligaši vrlo su ambiciozno otišli u Kutinu na gostovanje kod tamošnje Moslavine. Našičani su pokušali, i uspjeli, nametnuti svoju igru, a da su u tome i ustrajali zasigurno bi kući krenuli sa dva nova boda. Ovako su domaćini u posljednjih desetak minuta preuzeli inicijativu i već iscrpljenim igračima Nexea očitali brzopoteznu lekciju s +6 u mreži Našičana.

I HRL muški 7. kolo
Skupina A
Poreč – Varteks di Caprio 47:36 (27:14)
Gorica – Crikvenica 35:23 (18:8)
Neodigrano: Split - Osijek Elektromodul, Karlovac – Zagreb

Skupina B
Đakovo – Zamet 30:29 (15:12)
Moslavina – Nexe 33:27 (14:14)
Agram Medveščak – Metković 34:25 (17:14)
Dubrava – Perutnina Pipo IPC 30:29 (15:12)

Parovi 8. kolo
Skupina A
Osijek Elektromodul – Zagreb
Karlovac – Crikvenica
Gorica – Varteks di Caprio
Poreč - Split

Skupina B
Nexe – Metković
Agram Medveščak – Zamet
Đakovo – Perutnina Pipo IPC
Dubrava - Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!