Nogomet

Celta zaustavila Valenciju, Barcelona i dalje neporažena

Marko Kljaić • nedjelja, 15.10.2006.

U šestom kolu španjolskog prvenstva Valencia je upisala prvi poraz. Iako je povela na gostovanju u Vigu, Celta je s tri uzastopna pogotka napravilka preokret i porazila momčad s Mestalle. Katastrofalan start sezone za Real Sociedad nastavljen je novim porazom i to na svom travnjaku od Zaragoze s 3:1...

Celta, koja nije najbolje ušla u novo prvenstvo, dočekala je na domaćem terenu jednog od glavnih favorita za osvajanje naslova - Valenciju. U prvom poluvremenu igrao se izjednačen nogomet i prvh 45 minuta završilo je rezultatom 1:1. Goste je u vodstvo doveo Navarro pet minuta prije kraja prvog dijela. Samo pet minuta nakon toga domaći su poravnali rezultat golom Baiana. Nakon samo sedam odigranih minuta u nastavku, domaćini dolaze u vodstvo. Strijelac vodećeg pogotka bio je Iriney. Ubrzo nakon toga Cannobio povećava vodstvo domaćih i u 56. minuti susreta rezultat je 3:1 za Celtu. Fernando Morrinetes uspio je samo ublažiti poraz svoje momčadi pogotkom u 63. minuti susreta. U samoj završnici glavni sudac utakmice pokazao je dva žuta kartona igraču Valencije Gavilanu, čime ga je isključio iz igre.

Derbi začelja odigrali su Gimnastic i Athletic iz Bilbaa na Nou Estada stadionu pred 12.000 gledatelja. U prvom dijelu gosti su poveli golom Yestea iz najstrože kazne u 11. minuti. Svoje vodstvo povećali su golom Iraole u 29. minuti. Minutu prije toga domaćini su ostali bez isključenog Banosa. Strijelac vodećeg pogotka Yeste, u petoj minuti nastavka povećava vodstvo gostiju svojim drugim pogotkom na utakmici. Nakon toga, domaćini se počinju buditi i ubrzo smanjuju rezultat. Istina je da je i četvrti pogodak dijelo igrača Athletica Sarriegija, koji je loptu poslao u vlastitu mrežu. Rezultat u 55. minuti bio je 1:3. U 71. minuti Gimnastic smanjuje na 2:3. Ovaj puta strijelac je bio zairski napadač s portugalskom putovnicom Aziza Makukula. Rezultat je do kraja ostao isti i Athletic zasluženo upisuje prvu prvenstvenu pobjedu.

Prvu pobjedu u novom prvenstvu ostvarila je i momčad Racinga iz Santandera. Nakon tri poraza i dva neodlučena rezultata na gostujućem terenu su nadigrali momčad Osasune i pobijedili rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utkamici postigao je brazilski veznjak Felipe Melo iz jedanaesterca u 53. minuti.

Mallorca je pobjedom u Valenciji protiv Levantea osvojila tri boda i time preskočila svojeg današnjeg suparnika na ljestvici. Arrango je postigao pogodak za Mallorcu u 22. minuti susreta. Dvanaest minuta prije kraja domaćini su ostali bez isključenog Kapoa.

Uzbudljiv susret na Anoeta stadionu odigrali su domaćin Real Sociedad i gosti iz Zaragoze. Domaćini su bolje otvorili utakmicu i nakon 29. minuta igre u vodstvo ih dovodi Prieto iz kaznenog udarca. Tri minute nakon toga domaći veznjak Rivas zarađuje drugi žuti karton i mora napustiti igralište. Gosti to znaju iskoristiti i ubrzo poravnjavaju rezultat. Strijelac iz drugog kaznenog udarca na utakmici bio je Milito u 34. minuti. U drugom dijelu gosti pritišću protivnika i u razmaku od samo četiri minute riješavaju pitanje pobjednika. Prvo Diogo dovodi svoju momčad u vodstvo u 55. minuti, a nakon toga Milito svojim drugim pogotkom u 59. postavlja konačan rezultat utakmice 3:1.

Villarreal i dalje pokazuje slabe igre i ponovno ne uspijeva pobijediti na domaćem terenu. Ovaj puta su odigrali bijednih 0:0 protiv momčadi Espanyola.

U velikom derbiju šestog kola na Nou Campu pred 98.600 gledatelja Barcine zvijezde bile su bolje od gostiju iz Seville. Barcelona je tako nakon jučerašnjeg poraza Real Madrida i današnjeg poraza Valencije ostala jedina momčad španjolskog nogometnog prvenstva bez poraza.

Prvi pogodak na utakmici gledatelji su vidjeli nakon 28. minuta igre. Domaćine je u vodstvo doveo Brazilac Ronaldinho. Njegov udarac s bijele točke bio je prejak za vratara Seville Palopa. Trenunto najbolji strijelac španjolskog prvenstva, Kanoute, svojim petim pogotkom u prvenstvu izjednačio je rezultat na 1:1 u 37. minuti. Domaćini se brzo bude iz šoka i samo dvije minute nakon toga Ronaldinho postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Barcelona ponovno vodi.

U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 81. minute kada je Lionel Messi postigao treći pogodak za Barcelonu na ovoj utakmici. Momčad Franka Rijkaarda upisuje nova tri boda i sama ostaje na vrhu ljestvice sa 16 osvojenih bodova. Sevilla je trenutno na četrvtom mjestu s 12 bodova.

U posljednjem susretu šestog kola susreli su se Real Betis i Deportivo la Coruna. Na žalost domaćih navijača, momčad Betisa nije uspjela upisati pobjedu, ali je u zadnjim trenucima utakmice spasila bod. Vodeći pogodak za Deportivo postigao je Arizmendi u trećoj minuti nastavka. U samoj završnici utakmice domaćinima je bod sačuvao Robert uspješnim izvođenjem najstrože kazne. Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje jer su isključeni gostujući igrač Luis u 65. minuti i domaći igrač Sobis u 82 utakmice.

Španjolsko prvenstvo, šesto kolo:
Real Sociedad - Real Zaragoza 1:3, Villarreal - Espanyol 0:0, Levante - Mallorca 0:1, Osasuna - Racing 0:1, Celta - Valencia 3:2, Gimnastic De Tarragona - Athletic Bilbao 2:3, Barcelona - Sevilla 3:1, Betis - Deportivo 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!