Nogomet

Adieu Marseille

Maja Giljanović • nedjelja, 15.10.2006.

Iako je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje, Nancy je izvukao bod na gostovanju kod Le Mansa. Susret devetog kola francuskog prvenstva završen je bez pogodaka, a gosti su od 53. minute igrali bez isključenog Berenguera. Remijem je završen i dvoboj Lensa i Marseillea koji su odigrali 1:1...

Čini se da momčad Marseillea ipak nije u stanju održati pritisak na peterostruke prvake iz Lyona te bi se već nakon devet odigranih kola moglo s priličnom sigurnošću ustvrditi da najavljene prognoze o šetnji do nove titule lavova nisu bile pretjerane. Naime, nakon jučerašnje pobjede protiv St Etiennea, Lyon je pobjegao na velikih 6 bodova pa je Marseille bio primoran tražiti sva tri boda na teškom gostovanju kod Lensa.

U vrlo tvrdoj utakmici, prvo poluvrijeme je odigrano praktički bez prigoda, a u istom se ritmu nastavilo i po povratku s odmora. Golova vjerojatno ne bismo ni vidjeli da u 61. Vignal ne pravi prekršaj za jedanaesterac na Niangu (zaradivši usput i isključenje) kojeg sam Niang pretvara u vodstvo gostiju iz Marseillea. Brojčano inferiorni Lens ipak upinje svim silama tražeći izjednačenje koje i stiže u 78. minuti kada Aruna vara Carrassoa realizirajući kazneni udarac dosuđen nakon prekršaja Cane na Hiltonu. Rezultatom 1:1 utakmica je privedena kraju, zaostatak ekipe s Velodromea je 5 bodova, je li već gotovo...?

U popodnevnom je, pak, terminu, odigran susret Le Mansa i Nancya u kojoj je domaćin upisao i treću uzastopnu domaću nulu, a gost potvrdio visoku klasu. Druga najbolja obrana lige s tek pet golova primljenih u devet utakmica je, naime, izdržala gotovo cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje nakon 54. minute i zasluženog izravnog crvenog kartona Berenguera. U vrlo izjednačenoj utakmici, uz tek jednu izglednu prigodu domaćina (u 45. minuti Sorin brani jedan-na-jedan Grafiteu), konačnih 0:0 je najrealniji mogući ishod.

Francusko prvenstvo, deveto kolo:
Le Mans - Nancy 0:0, Lens - Olympique Marseille 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!