Nogomet

Pudar: "Šibenik je oživio"

Ivana Jurica • ponedjeljak, 16.10.2006.

Pred prepunim tribinama Šubićevca, nošeni bodrenjem svojih Funcuta, Šibenčani nisu uspjeli poraziti favorizirani Hajduk, koji nije bio na visini zadatka. Da su domaćini imali samo još jednog raspoloženog strijelca, teško bi se Hajduk neokrznut izvukao sa Šubićevca...

U sjajnom ambijentu ispunjenog stadiona Šibenik je krenuo fantastično. Stvorili su pritisak, a Splićani su bili samo promatrači, jer nisu očekivali takav start domaćina. Šesti prvenstveni pogodak Ante Rukavine bio je samo uvod u furioznih šibenskih dvadesetak minuta kada su mogli potpuno dotući renomiranog gosta.

Dva je puta sam pred Vladimira Balića izlazio šibenski Da Silva, punim imenom Joao Gabriel Da Silva, ali nije bio efikasan kao njegov zagrebački prezimenjak. Propustio je tako već u uvodu riješiti utakmicu u domaću korist i postati novi šibenski junak. Obje mu je šanse idealno pripremio nadahuti Ante Rukavina, za kojeg je izbornik Slaven Bilić (koji je nazočio ovoj utakmici) imao samo riječi hvale, kazavši da je on jedan od većih talenata hrvatskog nogometa.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nakon vodstva domaćini su se povukli, Hajduk je iskoristio jednu neopreznost domaće obrane i izjednačio. A u drugom poluvremenu kada su gosti potpuno zagospodarili terenom, domaćini su pokušavali iz kontranapada. Plod takve igre je i drugi gol Hajduka, postignut nakon prekršaja Zorana Roglića, a koji po Šibenčanima nije postojao. I prava je šteta da je jedna ovako zanimljiva utakmica odlučena na takav način.

Opći je zaključak da je Hajduk bolja momčad, ali isto tako stoji činjenica da je Hajduk u subotu bio zreliji za poraz nego ikad prije. Da je Gabriel pogodio barem jednu svoju priliku, ili Jure Guvo, teško bi se Hajduk vratio u utakmicu. Šibenčani bi, poneseni vodstvom i nošeni publikom, grizli još žešće. Za Šibenik prava šteta, jer po stvorenim prilikama remi bi bio najzaslužniji. No, Šibenčani mogu žaliti što nemaju raspoloženog igrača, poput Rukavine, koji bi poneku priliku morao pretvoriti u pogodak.

Nakon utakmice domaći trener Ivan Pudar bio je pomalo razočaran, jer bio je svjestan prilike kakvu je njegova momčad propustila: ''Mislim da publika mora biti zadovoljna, jedna i druga. Ja kažem uvijek netko mora tugovati. Funcuti skupa s nama moraju tugovati, ali im mogu poručiti da smo čista obraza, da smo odigrali utakmicu profesionalno, ne šparajući se, a dokaz su samo žuti i crveni karton. Znači, da smo igrali za nogomet. Šibenik je oživio! To je najbitnija stavka!''

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Zaista, Šibenik je oživio ove sezone. Odlična igra Pudarovih izabranika, povratak gledatelja na tribine ono je što veseli sve šibenske ljubitelje nogometa.

A da se vratimo još malo na subotnju utakmicu, valja pohvaliti i navijače obje momčadi, koji su se primjereno ponašali na samom stadionu za vrijeme utakmice, osim par baklji koje su torcidaši bacili u teren u drugom poluvremenu. Za sve to zaslužna je sjajna organizacija susreta, u kooperaciji kluba i policije, za što ih je na kraju svega pohvalio i delegat.

Za Šibenik sada slijedi izuzetno teško razdoblje. Četiri gostujuće utakmice i jedna domaća protiv aktualnog prvaka Dinama, kao i kup utakmica u Maksimiru. No, ne treba dvojiti da će Pudar i njegovi momci iz svega ovoga izaći još jači, te da će pokušati već na idućem gostovanju pokušati pomutiti planove svojih domaćina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!