Nogomet

Dinamu visoka kazna

Ivan Milatić • ponedjeljak, 16.10.2006.

Da divljanje navijača ne može proći nekažnjeno opće je poznata stvar. To je u ponedjeljak potvrdila i Disciplinska komisija UEFA-e koja je kaznila zagrebački Dinamo zbog bacanja baklji na prvoj utakmici 1. kola Kupa UEFA protiv Auxerrea u Zagrebu sa 20.000 švicarskih franaka...

S obzirom na činjenicu da su "modri" stara mušterija UEFA-inih "disciplinaca" te da su u posljednjih pet godina čak 15 puta sankcionirani zbog sličnih nepodopština ovako visoka kazna ne čudi. Dodatni "uteg na vagi" pri izricanju kazne hrvatskom prvaku predstavljala je i činjenica da je njegovo čelništvo već platilo jednu novčanu kaznu ove sezone. Bilo je to zbog nereda na utakmici s litvanskim Ekranasom u pretkolu Lige prvaka, Dinamo je kažnjen s 8.000 franaka, sad je kazna dva i pol puta veća.

Ako se zna da je ponašanje Dinamovih navijača tijekom uzvratnog susreta u Auxerreu bilo još gore, može se očekivati progresivno povećanje kazne i za te nerede.

Kada su kazne u pitanju Dinamov neslavni rekord datira od jeseni 1997. godine, kada su zbog međusobne navijačke tučnjave, bacanja baklji na teren, tučnjave s policijom i višestrukih prekida igre u Zürichu na uzvratnoj utakmici 1. kola Kupa Uefe Grasshopper - Dinamo (0:5) "modri" kažnjeni sa 100.000 švicarskih franaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!