Nogomet

Trećeligaš iznenadio madridski Real

Marko Kljaić • srijeda, 25.10.2006.

Prva utakmica španjolskog nogometnog kupa igrana u srijedu donijela je veliko iznenađenje. Trećeligaš Ecija iz istoimenog grada remizirao je na domaćem terenu s veliki madridskim klubom Realom...

Nakon što su mreže ostale netaknute u prvih 45 minuta, gosti su poveli u 66. minuti. Strijelac vodećeg pogotka bio je Casano. Domaćini se ne predaju i izjednačavaju rezultat na 1:1 deset minuta prije kraja susreta. Strijelac tog pogotka bio je Nolito. Iako se igra još jedna utakmica, momčad Ecija barem na trenutak je postala poznata širom svijeta nakon ovog rezultata.

U drugoj današnjoj utakmici Valencia je u gostima kod Portuensea ubilježila pobjedu s jednim golom razlike. Domaćini su iznenadili Šišmiše već u trećoj minuti susreta. Precizan je bio Ocana. Vezni igrač Valencije, Miguel Angel Angulo s po jednim pogotkom u svakom poluvremenu osigurao je pobjedu svojoj momčadi. Pogotke je postigao u 20. i 73. minuti.

Još jedno iznenađenje priredili su igrači Malage. Oni su s visokih 4:1 kući otpratili Real Sociedad koji je ove sezone u velikim problemima. Sociedad je došao u vodstvo u osmoj minuti preko Ceira. Presudna je bila 45. minuta kada je igrač gostiju Novo zaradio drugi žuti karton, a igrač Malage postigao izjednačujući pogodak. U nastavku su domaćini golovima Ernesta u 61, Valcarcea u 68. i Perica u 81. potpuno razbili suparnike.

Sve je mirisalo na iznenađenje u Badaloni, gdje je Barca tek u zadnjih 30 minuta uspijela razbiti otpor domaćina. Strijelac vodećeg pogotka u 62. minuti susreta bio je Gudjohnsen. Isti igrač povisio je rezultat na 2:0 za Barcelonu u 76. minuti. U sudačkoj nadoknadi gol za domaćina iz najstrože kazne postigao je Tarradella. Konačan rezultat 2:1 za Barcelonu.

Copa del Rey: Ecija - Real Madrid 1:1, Portuense - Valencia 1:2, G. Segoviana - Sevilla 0:1, Deportivo La Coruna - Racing Santander 1:0, Pena Sport - Osasuna 0:0, Rayo Vallecano - Espanyol 1:1, Valladolid - Gimnastic 1:0, Hercules - Zaragoza 1:1, Malaga - Real Sociedad 4:1, Xerez - Getafe 0:2, Castellon - Villareal 0:2, Recreativo Huelva - Real Betis 0:0, Athletic Bilbao - Mallorca 1:1, Badalona - Barcelona 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!