Nogomet

Nevjerojatni Lyon

Maja Giljanović • srijeda, 25.10.2006.

Čudo se ipak nije dogodilo... momčad sa Gerlanda ipak nije poražena... a plesala je doista na ivici noža...

Naime, u osmini finala francuskog Liga kupa Lyon je ugostio ekipu Paris SG-a i gubio sve do 88. minute i čudesnog preokreta. Parižani su poveli u 58. kada je Paulo Cesar realizirao jedanaesterac dosuđen zbog prekršaja domaćeg čuvara mreže Vercoutrea na Rodriguezu. Rezultat se nije mijenjao sve dok Sylvian Wiltord nije u samo dvije minute dvaput zabio, u 88. te 89. minuti. U sedam minuta sudačke nadoknade šokirani Parižani se više nisu snašli i Lyon se (bez Juninha) plasirao u četvrfinale.

U sudaru starih rivala domaća momčad St. Etiennea iznenađujuće se lako razračunala s Olympiqueom iz Marseillea. Ekipa trenera Emona dvaput je u samo četiri dana doživjela visoke poraze s identičnih 4:0. Golijadu je započeo Diawara u 33., Hautcoeur je u sudačkoj nadoknadi povisio rezultat, a već u 50. minuti bilo je visokih tri razlike nakon prekrasnog pogotka Gomisa. Pagis je smanjio u 55. iz kaznenog udarca, a konačan rezultat je, također iz jedanaesterca, postavio Biloš u 73. minuti.

U trećem danas odigranom susretu, Bordeaux je prekinuo crni niz i na gostovanju slavio kod Auxerrea. Odlučujući se trenutak dogodio u 22. minuti kada je Darcheville okrunio lijepu akciju momčadi trenera Gomesa. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da Laslandes nije promašio jedanaesterac u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Parovi četvrfinalnih susreta su na programu 19. 12., a sastaju se Lyon - Nancy, Le Mans - Sochaux, Rennes - Reims te Saint Etienne - Bordeaux.

Rezultati, osmina finala:
St Etienne - Marseille 4:1, Auxerre - Bordeaux 0:1, Lyon - Psg 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!